- Annons -

Positiva minnen för Piraterna som vill slå Dackarna på nytt: ”Det spelade in”

Piraterna möter Dackarna borta i den första matchen i årets upplaga av Bauhausligan. En bana som Motalalaget presterade bra på under förra säsongen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Under tisdagen är det den 7 maj, det betyder att det är dags för säsongspremiär i Bauhausligan.

– Det är gött att det kommer igång, det ska bli skönt. Det har varit en lång vintet och nu ska det äntligen hända, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Piraterna åker till Målilla för att ta sig an de regerande svenska mästarna Dackarna. Det finns några saker som blir extra viktiga för att få med sig ett bra resultat i första matchen.

- Annons -

– Vi har ett något topptungt lag, vi har svenskar som inte har kommit så långt i karriären som inte har så mycket erfarenhet. Så det gäller att topp fem gör sitt jobb, men även att vi kan stjäla några poäng på reservplats. Då ser det bra ut.

Ni har tre förare som kör i England under måndagen, hur ser du på det?

– Det är inte optimalt, när vi skrev kontrakt så visste vi bara att Maciej Janowski skulle köra i England. Piotr Pawlicki och Vaclav Milik skrev båda kontrakt efter att de skrev med oss. Vi har funderat långt och mycket på hur vi ska tänka, vi kom fram till att det i början är viktigt att vi hittar rätt och åker med det starkaste laget. Då blev det så den här gången, men vi kommer nog inte åka med tre gubbar som åker i England så jättemånga tisdagar.

Piotr Pawlicki och Vaclav Milik är lagkamrater i både England och Sverige. Foto: Erik Kruse

Det är med en god känsla som Daniel Davidsson och hans manskap åker till Målilla.

- Annons -

– Vi vann där förra året med i princip samma lag, vi har bytt ut Janowski mot Przedpelski annars är det samma lag. Det spelade också in i uttagningen. Det är lite speciellt i Målilla, det är inte som alla andra banor. Det gäller att man är med mellan heaten, att man tänker lite och inte bara gasar.

Maciej Janowski är tillbaka i Piraterna. Foto: Erik Kruse

Hur viktigt är det att få en bra start på säsongen?

– Det är asgött om man kan få det, tittar man på sluttabellen kanske det inte spelar så stor roll, då är alla matcher lika viktiga, men för att få rätt känsla och bygga intresse inför hemmapremiären så är det viktigt.

Hur är känslan i klubben överlag?

– Den är bra, jättebra, vi har mycket på gång. Mycket är påväg åt rätt håll, men det blir mycket jobb när våren var så sen och sen bara blixtrade till på tre dagar. Jag personligen är glad att vi inte börjar hemma i Motala imorgon. Men vi har bra tryck, vi har bra beläggning på restaurangerna och vi har sålt många årskort.

De båda svenskarna Jonathan Ejnermark och Erik Persson åker som reserver under tisdagen. Piratledaren berättar hur han ser på deras roll och utvecklingsförmåga.

– Ejnermark är ju egentligen 1.000, han landade ju på det förra året. Sen fick han ju rabatt som gör att han nu har 0.500. Förhoppningsvis kan han ta ett steg till. Kan Erik Persson komma upp i 0.5-0-7 så är det skitbra. Vi vill se utvecklingen, vi sätter ingen jättepress på dem nu. De ska vara med och vilja vara med, inte bara vara nöjda med att få åka. Tar de de kliv som vi tror och hoppas så ser jag att de kan ligga runt 1.000, avslutar Daniel Davidsson.

Laguppställningar
Dackarna
1. Brady Kurtz
2. Timo Lahti
3. Rasmus Jensen
4. Daniel Bewley
5. Andzejs Lebedevs
6. Noel Wahlqvist
7. Filip Hjelmland

Piraterna
1. Przemyslaw Pawlicki
2. Vaclav Milik
3. Maciej Janowski
4. Oskar Fajfer
5. Piotr Pawlicki
6. Jonathan Ejnermark
7. Erik Persson

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna