- Annons -

”Nya” Indianerna ska bli bättre över tid: ”Vill bygga en klubbidentitet”

Under tisdagskvällen är det premiär i Bauahausligan. Indianerna tar sig an Smederna på bortaplan. Vi tog ett snack med Peter Johansson om hur han tänker kring årets lagbygge.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Indianerna har byggt om mycket inför årets säsong. Lagledare Peter Johansson beskriver sitt lagbygge på följande vis:

– Det är ett lag som är utvecklingsbart, vi har många unga förare. Topparna är inte heller lastgamla, det är inte så längesedan som Dudek tog ett VM-silver. Wozniak har ett lågt snitt, men åkte skadad nästan hela förra säsongen, där finns det möjlighet till snitthöjning. Bakom dem så är det jämnt. Jag tror att Kowalski kommer kunna ta steg nu när han gjort en säsong i Sverige. Sen har vi jättetalanger i Pollestad, Brennan, Karlsson och Bock. Stark och Grahn har också gott om tid på sig att utvecklas, säger Peter Johansson.

Bartlomiej Kowalski kan ta steg under året. foto: Erik Kruse

– Vi har Thomsen som en liten joker att slänga in någon enstaka match i grundserien, fortsätter han.

- Annons -

Tanken är att man ska bygga över tid, Peter har sagt att man sannolikt kommer vara som bäst om tre år.

– Vi vill lotsa in yngre förare och bygga en klubbidentitet, både för förarnas skull och för publikens skull. När vi säger att den här truppen kanske är som bäst om tre år så handlar det om utvecklingspotentialen, men det får gärna gå snabbare än så. Vi har en hög högstanivå redan nu, men det krävs en del erfarenhet för att köra speedway på den högsta nivån. För att höja lägstanivån behöver vi mer erfarenhet.

Utan att nämna något elakt exempel så har Indianerna några ojämna förare i sitt lag. För Peter och de andra i ledningen finns det några saker man kan göra för att hantera det.

– Det handlar dels om att välja de förare som har den vassaste formen för stunden och inte vara rädd för att gå runt på förare. Samtidigt så är det ju så att man tävlar sig ur en formsvacka. Så det krävs att man ger förare förtroende så de kan komma ur en formsvacka. Det är en balansgång.

- Annons -

Vad har ni för mål med säsongen?

– Gå till slutspel, vara med och hävda oss både hemma och borta. Vi vill hålla oss i mitten, gärna övre halvan i tabellen och sen i ett slutspel startar allt från noll. Då vill vi vinna, avslutar Peter Johansson.

Laguppställningar
Smederna
1. Grzegorz Zengota
2. Rohan Tungate
3. Kim Nilsson
4. Vadim Tarasenko
5. Maksym Drabik
6. Philip Helström Bängs
7. Joel Andersson

Indianerna
1. Szymon Wozniak
2. Krzystof Buczkowski
3. Patryk Dudek
4. Bartlomiej Kowalski
5. Gleb Chugunov
6. Johannes Stark
7. Jonatan Grahn

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna