- Annons -

Polsk talang klar för Smederna: ”Kan växa hos oss”

Smederna presenterade under onsdagslunchen ett nyförvärv. Det är den polska talangen Mateusz Swidnicki som är klar för klubben.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

21-årige Mateusz Swidnicki körde den gångna säsongen för Czestochowa i polska Ekstraliga. På 78 heat körde han till sig ett snitt på 1.462 poäng per heat. Den kommande säsongen blir hans första som senior.

– Mateusz är en talangfull kille som vi tror kan växa in i Smederna. Han har ett fördelaktigt snitt som gör att han passar in på olika ställen i laget och kan finnas med i olika konstellationer. Det ska bli spännande att se hur hans utveckling fortsätter under 2023. Jag tror att han kan överraska många svenska supportrar, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till klubbens hemsida.

Smederna 2023
Robert Lambert, 2.121
Pontus Aspgren, 2.095
Kacper Woryna, 2.018
Michael Jepsen Jensen, 1.557
Patryk Wojdylo, 1524
Jaimon Lidsey, 1.370
Mateusz Swidnicki, 1.250
Joel Andersson, 1.152
Philip Hellström Bängs, 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna