- Annons -

Peter Ljung: Bara för att vi är svenskar kan vi inte köra för fikapengar”

Peter Ljung är klubblös i den svenska Bauhausligan, nu riktar profilen kritik mot de svenska klubbarnas syn på svenska förare.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Peter Ljung körde den gångna säsongen för Västervik speedway, det stod tidigt klart att det inte skulle bli någon fortsättning där. Nu är Smålänningen ute efter en ny klubb i Sverige.

Innan vi återkommer till det ska vi hänga kvar lite vid den gångna säsongen och hur Peter upplevde den.

– Den var lite upp och ner måste jag säga, bra i Polen men mer att önska i Sverige. Det har sina olika förklaringar dock så var det ändå åt rätt håll även på hemmaplan, säger Peter Ljung.

- Annons -

Peter körde den gångna säsongen som reserv i Bauhausligan. Det var ett schema som inte passade honom.

– Oftast körde jag 3 heat och var färdig efter heat 8. Det där var inget som varken funkade bra för mig eller passade när banorna började bjuda in till racing. Då var min tävling redan slut så att jag kunde inte göra mig själv rättvisa.

Efter att det stod klart att han lämnar Västervik har han varit i kontakt med flera klubbar. Peter riktar kritik till hur flera av klubbarna ser på svenska förare och deras löner.

– Jag har talat med några klubbar men inget klart i nuläget. Jag vill tilläga att bara för vi är svenska förare så kan vi inte köra för fika pengar. Våra bussar åker även dom från polen upp och ner och vi har även samma utgifter som de andra och i nuläget går inte ekvationen ihop för flera. Då blir det ju tyvärr till slut att vi inte kan åka i svenska serien man värderar lite fel saker i min mening. Men vi får se det kanske ändrar sig, avslutar Peter Ljung.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna