- Annons -

Peter Ljung efter matchen som inte borde ha startat: ”Många har Hedenhös tänk”

Under onsdagskvällen startades en match i Danmark där banan inte ska ha varit bra. Emil Breum utgick skadad och matchen ställdes in efter tre heat. Peter Ljung ger sin syn på hur det ser ut med hanteringen av banor i dagens speedway.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Peter Ljung förklarar att det inom sporten finns ett speciellt sätt att se på dagens förare.

  – Det hörs ofta röster om att förarna är ”pussys” och att de är bortskämda, det pratas mycket om att förr hade de åkt på den typen av banor. Det pratas om att förarna är bortskämda på grund av de Polska hala banorna, skriver Peter Ljung i ett meddelande till Speedwayfans.se och fortsätter:

– Kontentan av detta är att många har Hedenhös tänk, sporten har gått framåt mycket i hastigheter tack vare motorer, däck och så vidare. Om vi tittar på Polen som är överlägset bäst på typ allt inom speedway från organisation, banor, förbund framtidsplaner och så vidare så tänker jag att man borde eventuellt kika på de som är bättre och röra sig ditåt. Att Polen fått stora TV-avtal bygger ju mycket på att man fått sporten att bli jävligt bra och sevärd. Mycket tack vare att banorna är byggda/ preparerade för dagens cyklar och förare vilket skapar en bra produkt.

- Annons -

Under onsdagskvällen skadades en förare på en bana som inte var bra. Någonting som Peter tycker är oansvarigt. Noterbart är att det är bättre i Sverige än i Danmark.

– Jag tycker det är illa när man startar tävlingar där både förare och domaren ser att det inte är trygga förhållanden. Att köra tävlingar till varje pris där man sätter förarna i orimligt stora risker i en skapligt farlig sport är väldigt oansvarigt och där förarna är de som ”offras”. För att tävlingen kördes är inte enligt mig ett vuxet beslut. Men som sagt vi är på god väg i många fall med vår kommunikation med domaren som ofta diskuterar med åtminstone lagkaptenen i lagsammanhang. Vi är på god väg där men kan bli mycket bättre. Publiken sitter i stolen och domaren står i tornet när stormen drar in efter tejpen går. Då är det vi på hojen som offrar allt, både liv och läm. Så rimligt nog borde vi ha mest att säga till om förhållandet inte är säkert/bra nog. Sensmoral tittar på de som är bättre inte sämre som typ Danmark är i dessa avseenden, avslutar Peter Ljung.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna