- Annons -

Hur sover de om natten? – borde fan skämmas

Jag läser vad Peter Ljung skriver om hur förare behandlas i förhållande till hur banorna stundtals ser ut runtom i speedwayvärlden. Det är helt otroligt och snudd på vidrigt att behöva läsa.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Innan ni läser den här artikeln så rekommenderar jag att ni läser Peter Ljungs tankar här: Peter Ljung efter matchen som inte borde ha startats.

Det får mig att reflektera över hur vissa inte tar säkerheten på allvar.

Jag vill vara tydlig med att jag för det mesta tycker att banorna i Sverige är bra. Ligan får ofta beröm från förare runtom i världen för att banorna både är roliga och säkra att åka på. Det intygade Szymon Wozniak, Dominik Kubera och Bartosz Zmarzlik så sent som förra veckan då jag pratade med dem.

- Annons -

Samtidigt så är vi inte perfekta i Sverige, det vore naivt att tro. Vi hade två matcher så sent som sista matchen i grundserien förra året som kördes under premissen: ”De skulle bara köras av” Vad fasen är det för tänk? Att äventyra samtliga förares säkerhet på det sättet. Utöver det har vi ett par klubbar som testat att pusha sin lycka med banorna i jakt på en riktig hemmabana. Ingen nämnd, ingen glömd. Men alldeles oavsett ett alldeles förkastligt beteende.

Säkerheten är A och O, det borde vara alldeles självklart för alla. Inte minst, eller kanske allra mest för de som jobbar med banorna dagligen. Därför blir jag ledsen när Peter Ljung förklarar hur det ser ut på många håll runtom i speedwayvärlden.

– Det hörs ofta röster om att förarna är ”pussys” och att de är bortskämda, det pratas mycket om att förr hade de åkt på den typen av banor. Det pratas om att förarna är bortskämda på grund av de Polska hala banorna.

Det är för mig helt obegripligt. Det är kanske i första hand ett problem för vårt grannland i söder. Där är min känsla att det är mer regel än undantag att man skickar ut förarna på lite vad som helst. Det har hänt ett gäng olyckor på grund av det de senaste åren. Utan att ha all fakta så känns det som att det var så även med Emil Breums olycka under onsdagen. Tack och lov gick allt bra med honom, men det visste ju inte de som släppte ut förarna på banan innan det hände.

- Annons -

Alla runtom i speedwayvärlden som nedvärderar förarnas åsikter och inte lyssnar borde fan skämmas. Hur sover de ens om natten när de riskerar människors liv i en redan farlig sport?

Tack för ordet!

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna