- Annons -

Peter Johansson om dramat som vände matchen: “Gick sönder precis innan tvåminutaren”

Den första kvartsfinalen blev inte vad hemmalaget Indianerna hade hoppats på. När dammet lagt sig över Kumla var det Lejonen som stod med fyra poängs ledning.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Peter Johansson, lagledare i Indianerna, är inte orolig. Fyra poäng back inför returen i Gislaved tror han inte ska bli ett allt för stort problem.

– Det är bara fyra poäng. Det handlar om att vinna matchen i Gislaved. Gör vi det så kan vi mycket väl vinna med mer än fyra poäng. Det är bara halvtid.

Foto: Erik Kruse

Efter tio heat ledde Indianerna med fyra poäng och hade ett litet momentum. Därefter gick kvällens dittills bästa förare Krzysztof Buczkowski ut och blev frånåkt av Lejonens Dominik Kubera och Oliver Berntzon. Efter matchen berättar Peter om dramatiken som utspelade sig i depån och om heatet som vände matchen.

– Vändningen kom litegrann när Buczkowskis sadelstag gick sönder precis innan tvåminutaren gick på. Han var tvungen att byta till reservcykeln. Det ställde till det lite. Hans första nolla där… Han hade flugit fram innan dess. Så det var väl en sån sak som blev grus i maskineriet och stoppade momentumet. Det är inte så mycket att skylla på, dom var bättre. Men som sagt, det är bara halvtid.

- Annons -

Buczkowski hittade aldrig riktigt farten igen efter det hela, men Peter är övertygad om att polacken kommer vara lika snabb som vanligt till nästa vecka.

– Det är nästan att han varit ännu bättre borta, skulle jag vilja säga. Men det där stödet han fick byta… Han fick köra vidare på reservcykeln. Det blev som sagt lite grus i maskineriet.

Vad nyckeln blir för att ta sig till semifinal har Peter ett tydligt svar på.

– Det är att fortsätta jobba som vi gör, tillsammans som ett lag. Så länge vi jobbar tillsammans, fortsätter dela med oss och har ett bra go, så ska inte det här vara någon omöjlighet.

Blir det samma lag nästa vecka?

– Det får vi se. Det har jag inte hunnit analysera än, avslutar Peter Johansson.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna