- Annons -

Peter Johansson efter uttåget: ”Det är en fråga för styrelsen”

Indianerna fick se sig besegrade mot Lejonen över två matcher räckte man inte till mot Gislavedslaget.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Indianernas säsong tog slut efter att man förlorat mot Lejonen med 47–43 hemma och 52–38 borta. Lagledare Peter Johansson ger sim syn på de två kvartsfinalmatcherna.

– Vi förlorar mot en absolut guldkandidat som placerade sig betydligt sämre i tabellen än vad laget har kapacitet till. Det hörde ihop med skador och annat strul i inledningen av säsongen. Vi förlorar mot ett bättre lag, säger Peter Johansson.

Indianerna har ett lag som man på pappret kan tycka skulle ta sig längre än till kvartsfinal. Att det nu stannar där beror enligt Peter mycket på motståndet i kvarten.

- Annons -

– Det är just att vi möter Lejonen, hade vi mött Piraterna eller Rospiggarna så hade det kunnat se annorlunda ut. I Kumla var det små marginaler som avgjorde, det kunde ha gått lite hur som helst. Sen här i Gislaved kunde vi inte riktigt bjuda upp, det är för många som faller ur. Vi kommer inte upp i nivå och vi har ju samtliga domslut emot oss, även om jag inte kan säga att de är fel. Vi får även en skada på Stark som hade börjat bra, allting går emot även om Lejonen också är bättre än oss.

Hade Indianerna fått ett annat motstånd i kvarten hade Indianerna kanske kunnat gå längre, förklarar Peter.

Hur ser du på säsongen i stort?

– Det har varit en tuff säsong på alla sätt och vis. Det har varit tufft med logistik och allting runtomkring. Det har krävts mycket arbete för att få ihop allting. Vi började väldigt bra, sen har vi haft flera formsvackor samtidigt. Det började återhämta sig lite mot slutet men det var för sent och på en för låg nivå.

Om han blir kvar i klubben är för tidigt att säga. Klart är i alla fall att han gärna fortsätter leda laget.

- Annons -

– Det är en fråga för styrelsen, men jag vill gärna fortsätta. Jag tycker att vi har börjat på en ny kula med nya förare och en ny generation. Vi har börjat bygga någonting som vi tror på framåt, avslutar Peter Johansson.

Resultat

Lejonen: 52 poäng (99)
1. Jaroslaw Hampel, 9+2 poäng
2. Dominik Kubera, 8+2 poäng
3. Bartosz Zmarzlik, 9+1 poäng
4. Casper Henriksson, 5+1 poäng
5. Oliver Berntzon, 13 poäng
6. Matias Nielsen, 5+1 poäng
7. Daniel Henderson, 3+1 poäng

Indianerna: 38 poäng (81)
1. Rohan Tungate, 1 poäng
2. Krzysztof Buzckowski, 1 poäng
3. Szymon Wozniak, 8+1 poäng
4. Max Fricke, 13+1 poäng
5. Jason Doyle, 10 poäng
6. Jonatan Grahn, 3 poäng
7 . Johannes Stark, 2 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna