- Annons -

Peter Jansson: ”Styrelsen får utreda”

Det blev ingen lyckad kväll för Rospiggarna, Indianerna eller för den publik som letat sig till arenan.

- Annons -

Banan i Hallstavik var allt annat än bra. Efter sju heat bröts tävlingen. Det hade då varit mängder av olyckor och konstiga res. Rospiggarnas lagledare Peter Jansson ger sin syn på det inträffade.

– Banan är för dålig, så är det. Materialet håller inte ihop och då blir det inte en säker speedwaybana och då kan vi inte köra. Det var både i första och andra sväng. Det är för dåligt. Det här får styrelsen göra en utredning om och hitta vad som är fel. I grund och botten är det styrelsens ansvar att banan ska vara säker. Mitt ansvar är det sportsliga och att släppa ut killarna på en säker bana. Det var den tyvärr inte idag, säger Jansson till Norrtelje tidning.

Rospiggarnas lagkapten Kim Nilsson var även han besviken på banan.

– Det blev en konstig kväll. Just nu känns det så jävla tråkigt. Jag vet inte vad man ska säga? Tyvärr var det inte säkert därute och till slut var vi eniga. Såklart ville Indianerna köra vidare eftersom de var nära att få ett resultat om matchen, men alla insåg att det här inte gick. Det var inget som tyckte att det var säkert. Sen tog domaren beslutet att avbryta matchen. Det kändes helt rätt. Jag tror ingen skulle förlåta sig själv om vi beslutade att köra vidare, bara för att få ett resultat, och sen händer det en olycka. Det är inte värt det, säger Kim Nilsson till Norrtelje tidning.

- Annons -
Kim Nilsson anser att det var rätt beslut att ställa in tävlingen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna