- Annons -

Peter Jansson efter avancemanget: ”Rospiggarna har stora saker på gång”

Rospiggarna säkrade sin plats i årets slutspel i det 15:e heatet i grundseriens sista match. Det kan man kalla dramatik, Peter Jansson konstaterar att klubben nu har något stort på gång.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Rospiggarna klarade pressen och tog bonuspoängen mot Smederna, precis som de behövde förutsatt att de övriga resultaten gick deras väg. Det är en nöjd lagledare som beskriver känslan efter avgörandet.

– Den är bra, det var en tuff och lång kväll. Vi hade två killar som inte riktigt hade sin bästa dag, då klev det fram andra förare. Så det känns riktigt bra, egentligen har man inte råd med att två har en dålig dag när man kör riders. Det är bara tacka Kim att han går ut och avgör i heat 15, säger Peter Jansson.

Kim Nilsson körde Rospiggarna till slutspel i heat 15.

Efter en säsong där mycket annat än det sportsliga varit i fokus är Rospiggarna nu alltså klara för slutspel. Det har en stor betydelse för klubben.

– Det känns som att Rospiggarna har stora saker på gång och det här är bara positivt. Vi har kämpat på, kört med lite billigare lag och försökt hålla nere kostnaderna. Att vi i en jäkligt tight och tuff Elitserie lyckas ta oss till ett slutspel är fantastiskt roligt.

- Annons -

Hur har säsongen varit för din del?

– Det är jobbigt när man inte kan åka med det bästa laget, samtidigt så har alla varit införstådda i hur läget ser ut. Vi jobbar och sliter hela föreningen, det är ett trivsamt gäng både i klubben och laget. Det är roligt att få vara ledare för de här killarna.

Jansson tror att möjligheterna till en semifinal är stora, även om det inte är klart vilka man får möta än.

– Vi får se vilka vi får möta, men det blir viktigt att vi gör två stabila matcher. Alla lag är bra. Vi har bra chanser att att gå vidare, men det blir två tuffa matcher.

Många hade tippats Rospiggarna som sjua den här säsongen, Rospiggsledaren var däremot säker på sin sak.

– Det blev ungefär som jag tippat serien, jag hade väl Lejonen lite högre. Men jag trodde att vi skulle ta den sista slutspelsplatsen och att Indianerna och Piraterna skulle ta sig vidare. Det är sju riktigt bra speedwaylag och det visar sig när det avgörs i sista heatet.

Slutligen så finns det en sak som Peter vill hälsa och tacka Smederna för.

– Jag vill ge en stor eloge till Smederna som fixade så att vi hade en bra speedwaybana hela kvällen. Deras banpersonal gjorde ett fantastiskt jobb. Det var roligt att vara i Eskilstuna, avslutar Peter Jansson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna