- Annons -

Jerker Eriksson efter missade slutspelet: ”Vi får tillbaka allt i år”

Det blir inget slutspel för Smederna, det stod klart under tisdagskvällen. Därmed är säsongen över för deras del.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det blev en dramatisk avslutning där fyra lag kämpade för att ta den sista slutspelsplatsen, till slut blev det Smederna som missade den efter att inte ha lyckats med att få med sig bonusen hemma mot Rospiggarna. Kort efter slutsignal får jag tag i Jerker Eriksson.

– Det var väl inte vad man hade önskat sig när man vaknade imorse, men det är så det är i sportens värld. Någon måste vara förlorare och i år var det vi. Det har väl inte riktigt studsat våran väg i år. Har det gjort det andra år så fick vi tillbaka allt i år. Vi förtjänar inte en slutspelsplats, vi är inte tillräckligt bra. Vi hade behövt lite stolpe in för att räcka till, säger Jerker Eriksson.

Hur ser du på att polistillståndet i Motala gör att de inte kunde köra färdigt den matchen?

- Annons -

– Vad ska jag säga? Återigen det har inte studsat vår väg, jag har aldrig hört talas om att man inte får köra färdigt för att polistillståndet tar slut. Jag kan inte påverka det så jag vill inte säga så mycket. Men det var väl synd att de inte fick köra färdigt, det hade ju faktiskt kunnat rädda oss.

Jerker Eriksson vill inte kommentera allt för mycket kring det som hände i Motala.

Det blev en tung säsong för Smederna som aldrig fick det att lossna ordentligt. Nu kan en hel säsong summeras redan i mitten av augusti.

– Vi har haft det kämpigt i år som lag, vi har inte kunnat leverera. Det är ju därför vi ligger där vi ligger. Många andra lag har fått en straffspark en eller två matcher. men vi har kört mot lagen när de haft sina bästa uppställningar hela tiden och så ska det ju vara. Vi har tagit för få poäng, det blev 11 poäng på 12 matcher. Då ska man inte köra slutspel.

Under våren kom det tuffa beslutet att Pontus Aspgren tvingas avsluta sin karriär, hur mycket det påverkade är även det svårt att spekulera i.

- Annons -

– Till viss del är det så, men den föraren som kommer in istället för Pontus har ju gjort det bra. Sen har det ju varit för ojämna prestationer från andra förare. Det är bara titta på vilka som har sänkt sina snitt så ser man.

Om Jerker Eriksson leder Smederna även 2024 är svårt att svara på just nu.

– Nu får det här sjunka in lite, man är väl inte svintaggad just nu. Men så är det alltid, oavsett om man missar ett slutspel, åker ut i kvart eller förlorar en final. Vi får se, avslutar Jerker Eriksson.

Resultat av sista matchen.

Eskilstuna Smederna – 46 (87)
1. Robert Lambert – 10+1 (3,1*,1,2,3)
2. Jaimon Lidsey – 7+1 (2*,3,2,0,0)
3. Maksym Drabik – 7+2 (2*,1,0,2,2*)
4. Timo Lahti – 14 (3,3,3,3,2)
5. Kacper Woryna – 4+1 (0,2,2*,R)
6. Philip Hellström Bängs – 2+1 (0,1,1*)
7. Joel Andersson – 2 (1,1,0)

Rospiggarna – 44 (93)
1. Dimitri Bergé – 0 (R,R,0,N,0)
2. Kai Huckenbeck – R/R
3. Niels-Kristian Iversen – 8 (0,3,1,3,1)
4. Antonio Lindbäck – 2 (1,R,0,N,N,1)
5. Kim Nilsson – 10+2 (2*,2,2*,1,3)
6. Wiktor Przyjemski 12 (1,3,2,2,3,1)
7. Luke Becker – 12+2 (2*,3,1*,3,0,3)

Resultatet är hämtat från Facebooksidan Speedway det är grejer det.

Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna