- Annons -

Palovaara tillbaka i laget: ”Någonting bra på gång”

Victor Palovaara är tillbaka efter att ha stått vid sidan av en tid. Det blir en avgörande match direkt för värmlänningen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Victor Palovaara hade en riktig succésäsong 2022, 2023 har gått tyngre för honom. De senaste matcherna har han inte fått köra för Rospiggarna. Men när det är dags för den avgörande semifinalen mot Västervik så är han åter med i laget.

– Det ska bli jättekul att vara med och köra igen. Det blev några veckors uppehåll där jag knappt körde alls. Sen blev det lite allsvenska matcher och nu i helgen var jag i Lettland och körde. Det känns som att jag har någonting bra på gång, säger Victor Palovaara.

Som sagt så körde Victor i Lettland den gångna helgen. Där blev det en femteplats i det lettiska mästerskapet i Daugavpils.

- Annons -

– Det var kul, jag körde för dem förra året. Det var kul att komma dit och köra en öppen tävling. Bara fokusera på att ha kul och slappna av. Jag njöt av att åka hoj.

Efter en skada i våras har Victor haft problem med att hans arm inte läker, det har inte blivit så mycket bättre sedan intervjun vi gjorde med honom för en knapp månad sedan.

– Det är som det är, det blir bättre när man inte kör. När jag kör så är det ungefär som det varit hela tiden. Jag försöker att inte tänka så mycket på det. Det är som det, vi får göra någonting åt det när säsongen är slut.

Rospiggarna ligger 16 poäng efter Västervik när starten går i det första heatet ikväll. Att vända på det är en tuff uppgift.

- Annons -

– Det kommer bli jättetufft, det gäller att vi kommer igång bra i de fyra första heaten. Då kan det bli lite nerv i det hela. Det är en stor ledning som Västervik har så det gäller att alla är på tå om vi ska kunna göra det spännande.

Starten på tävlingen blir viktig. Foto: Erik Kruse

Varför tror du att många förare har det svårt i Hallstavik?

– Jag vet inte riktigt, lite har det väl att göra med hur den svänger. Men det är ju toppförare som kan åka på allt. Jag tror att det ofta handlar om motivation. Det är långt bort, det är nog mycket det. Sen trivs ju vi som åker där uppe väldigt bra på den banan. Vi kan gå ut och spöa lag som på pappret ser bättre ut. Det gör det också svårt att komma dit, avslutar Victor Palovaara.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna