- Annons -

Nyckelföraren dök inte upp: ”Vi gör vad vi kan”

Under onsdagskvällen kördes en allsvensk match i Målilla mellan Smålänningarna och Valsarna. Hemmalaget Smålänningarna var det starkare laget och vann med 52–37.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det blev en tuff match för Valsarna sedan det stod klart att Tomas H Jonasson inte dykt upp till matchen. Gästerna fick då klara sig på endast fem förare, Valsarna valde att flytta upp Adrian Bergqvist på Tomas plats. Valsarna kämpade på bra med det lag man hade på plats. Det stod dock ganska tidigt klart att man inte skulle räcka till mot ett starkt smålandslag.

I hemmalaget plockade Casper Henriksson 10+2 poäng på fem heat. Casper berättar hur han upplevde onsdagens tävling.

– Det gick bra idag, hela laget gör en bra insats. Alla tar poäng och bidrar, vi var bra direkt från start. För egen del kändes det helt okej, jag gör lite småmisstag. Det är bara ändra på vissa saker och bli ännu bättre.

- Annons -

Under tisdagen stod Casper för en imponerande insats när han plockade 5+1 poäng på tre heat för Lejonen.

– Det är jag väldigt nöjd med, jag tog två femettor och hittade verkligen rätt inställningar på banan. Jag har gott självförtroende inför de kommande tävlingarna.

Casper Henriksson ser fram emot kommande tävlingar. Foto: Erik Kruse

Även om Valsarna inte riktigt räckte till idag så är det en positiv och glad Victor Palovaara som summerar matchen.

– Det blev tufft, Jonasson dyker inte upp här idag, jag vet inte riktigt varför. Han säger ingenting utan struntar bara i att dyka upp. Vi som är här kämpar verkligen och gör vad vi kan. Det var en tuff match mot ett bra lag.

- Annons -

Hur ser du på din egen insats?
– Den var helt okej, jag missar lite starter och så där. Jag testar lite grejer för att veta mer vad jag ska köra på när jag ska hit framöver.

Som jag skrev om tidigare idag så har Victor höjt sitt snitt till smått otroliga 1.737 poäng per heat i Bauhausligan. Någonting han naturligtvis är nöjd med.

– Jag har haft väldigt bra självförtroende och litar på mig själv. Jag vet vad jag kan när jag gör det, det är bara att hänga i.

Victor Palovaara har inlett årets säsong starkt. Foto: Roffe Lundstedt

Har du gjort någon förändring i upplägg inför i år?

– Jag har jobbat väldigt mycket med cyklarna för att få dem anpassade efter mig. Tjejen har flyttat hit från Skottland så det är flera saker som har fallit på plats. Jag har jobbat hårt både fysiskt och mentalt under vintern för att ta det här steget.

Givet den start som Victor fått på årets säsong så blir man nyfiken på vad målet med resterande del av säsongen är.

– Jag gör allt jag kan för att kunna fortsätta på samma nivå. Jag vill visa att jag är så här bra och ta en pallplats på SM, avslutar Victor Palovvara.

Smålänningarna – 52
1. Mathias Thörnblom – 7+1 (0,3,1*,N,3)
2. Casper Henriksson – 10+2 (2,2*,2,2*,2)
3. Daniel Kaczmarek – 13 (3,2,3,3,2)
4. Szymon Slauderbach – 6+2 (1,1*,2*,2,0)
5. Wiktor Jasinski – 12 (3,3,3,3,FX)
6. Sammy Van Dyck – 3+1 (1,N,0,2*)
7. Avon Van Dyck – 1 (R,0,1)

Valsarna – 37
1. Victor Palovaara – 12 (3,3,2,1,3)
2. Glenn Moi – 6+1 (1,0,1*,3,1)
3. Jesse Mustonen – 9 (2,TT,3,1,3)
4. Rasmus Broberg – 4 (0,2,0,0,2)
5. Adrian Bergqvist – 6 (2,1,1,1,1)
6. Ingen förare

Resultat hämtat från speedway det är grejer det.

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt, Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna