- Annons -

Några intryck från första GP-tävlingen – visade att jag hade fel

Nyligen hemkommen från Kroatien finns det naturligtvis en del intryck att smälta från helgen. Här kommer några rader om helgen och de intryck som jag har med mig efter den första tävlingen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Jag tycker först och främst att den första GP-tävlingen för säsongen blev bra. Det var mycket folk på plats, fint väder, dramatiska heat och ett bra tempo genom hela tävlingen. Det känns väldigt positivt.

Inte minst roligt är att resultatet inte riktigt blev som man hade förväntat sig. Eller i alla fall inte som jag hade förväntat mig. Jag var ute och sågade Kai Huckenbeck inför kvällen. Jag skrev innan kvällen att han endast fått ett Wildcard för att han kommer från rätt land. Tysken visade att jag hade fel, i alla fall i den första tävlingen. Säsongen är lång, det vet vi. Och jag kanske tvivlar lite på honom fortfarande. Men oavsett så gjorde han en väldigt fin tävling när han slutade på en sjätteplats.

Överlag så gjorde nykomlingarna i serien bra ifrån sig. De tog flera heatsegrar och visade att de har möjligheten att etablera sig i serien. Det är viktigt för framtiden av serien, det blir inget kul om man får ett gäng statister längst bak i heaten, det är roligt om alla kan slå alla.

- Annons -

Det var härligt att se att Fredrik Lindgren såg så hungrig ut. Han kämpade, slet och slet lite till. Och det gav resultat, även om han inte fick med sig heatsegrarna. Vem bryr sig om det? En tredjeplats är en tredjeplats och ger lika många poäng i sammandraget oavsett.

Jag fick som jag önskade, Zmarzlik missade pallen. Och ni vet att jag inte har någonting emot honom, men jag tror att det var mycket bra för GP-serien att någon annan fick vinna.

Någonting annat som gjorde avtryck var Tai Woffindens otroligt svaga resultat. Tre poäng på fem heat är oroväckande. Och lägg där till att det endast var Wildcardet Matej Zagar som besegrades. Det var bara de två med i heatet.

För att summera så tycker jag att vi fick en bra start på säsongen med en bra tävling, det lovar gott inför framtiden.

Efterlängtad finalrevansch för Jack Holder: ”Visar att jag utmanar om titeln”
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna