- Annons -

Morgan Andersson om Sveriges Lag–VM: ”Får vara lite ödmjuka”

Sverige slutade femma i årets Lag–VM, förbundskapten Morgan Andersson delar med sig av sina tankar om årets svenska insats.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Australien körde för att tala klarspråk skjortan av Sverige. Med 19 poäng till godo tog de sig vidare till Lag-VM finalen. Sveriges äventyr var därmed över för den här gången.

– Det är bara att lyfta på hatten för Australien, jag var lite orolig för det här. Det var några som var så satans snabba sista halvan i onsdags. Banan var nog ganska snarlik så som den var i onsdags. Sen är det ju bara att titta på laguppställningarna så ser man ju att vi måste ha en hundraprocentig insats rakt över. Det hade inte vi, men det hade Australien, säger Morgan Andersson.

Australien var för starka. Foto: Erik Kruse

Hur ser du på era insatser i Wroclaw?

- Annons -

– Jag hade hoppats att vi skulle vara med och hugga lite mer på engelsmännen och australiensarna. Men tittar man på lagen i någon form av rankning så är det väl ungefär här vi hade hamnat.

Antonio Lindbäck var tillbaka i landslaget för första gången på några år. Han presterade på en godkänd nivå under tisdagen och var Sveriges bästa förare under fredagens Race Off.

– Antonio har alltid gjort ett bra jobb i landslaget, han hade förtjänat sin plats även om det kanske var vissa som inte tyckte det. Under fredagen visade han väl att han ska vara med.

Antonio Linbäck visade klass i Wroclaw. Foto: Erik Kruse

Även om det svenska laget inte riktigt räckte till i år så vill Morgan se positivt på de kommande åren.

- Annons -

– Vi får vara lite ödmjuka inför det här, vi har en bra kull på gång som kanske redan till nästa år kan vara med och fightas om en plats i Speedway Of Nations. Det har blivit ett litet glapp efter Andreas Jonsson och när Peter Ljung körde på en hög nivå. Det kanske vi heller inte hade räknat med, man får lugna sig några år och sen hoppas jag att vi kan vara med där igen.

– Jag klappar inte ihop i besvikelse utan det är så här det ser ut nu. Det absolut viktigaste för svensk speedway är att man får in dem i polska klubbar där de får matchning. Framförallt i Ekstraliga, där tror jag att vi behöver få in fler förare i Ekstraliga och andraligan. Då kommer vi ha en bra utveckling framöver, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna