- Annons -

Lindbäck visade klass: ”Stolt över att vara en del av laget”

Sverige lyckades inte ta sig vidare till finalen när Race Off avgjordes under fredagskvällen. Antonio Lindbäck stod dock för en bra insats för det svenska laget.

- Annons -

Sverige hade det tufft i kampen mot Australien, det skulle ta åtta heat innan Sverige vann sitt första heat. I det åttonde heatet klev Antonio Lindbäck fram och tog tre poäng före Jaimon Lidsey.

Trots Lindbäcks fina körning blev det tufft för Sverige.

– Det var tufft, Australien körde ju i onsdags och jag tror att banan var mer lik då som den var idag. När vi körde var den mycket halare, de hade försprång i inställningarna redan från början. De var svåra idag, men det är som det är, säger Antonio Lindbäck.

Hur ser du på din egen insats?

- Annons -

– Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, men jag är nöjd med min insats, det är jag absolut. Sen är det klart att jag hellre varit ute på podiet där Australien är nu.

Antonio är nöjd med sin egen insats. Foto: Erik Kruse

Det blev två tävlingar för Sverige under årets Lag–VM, Antonio som inte kört i landslaget på några år njöt av att vara tillbaka.

– Jag har haft hur kul som helst, Mogge har gjort ett kanonjobb. Fredrik Lindgren har varit helt suverän som lagkapten, det är en person som man kan lära sig mycket av. Det har även funkat bra med de andra killarna i laget. Jag har haft hur kul som helst, jag är stolt över att vara en del av laget.

Antonio Lindbäck hyllar stämningen i laget. Foto: Erik Kruse

Det har gått tre år sedan Antonio körde i GP-serien, Lag–VM är den största tävlingen han kört sedan dess.

– Det är här jag vill vara, det var skönt. Jag känner att jag har fart för att vara här, det är bara att jobba på så får vi se vad som händer, avslutar Antonio Lindbäck.

Under fredagskvällen blev det tolv poäng på sex heat för dalmasen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna