- Annons -

Mikael Teurnberg om vägen till finalen: ”Det låter väl lite klyschigt”

Efter ett fem veckor långt uppehåll är det dags för Dackarna att göra comeback. Det i den första av två semifinaler mot Lejonen. 

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Dackarna är ett av två lag som drog ifrån i årets grundserie av Bauhausligan. Efter två inledande förluster vann man sju av sina kommande nio matcher. Dessutom körde man in fem av sex möjliga bonuspoäng, vilket tillsammans innebar direktkvalificering till semifinalen man nu står inför.

– Hela säsongen har gått bra. Sen är det vissa matcher man tycker att man kanske skulle ha vunnit och vissa matcher är man mer glad över, kommenterar Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg säsongen under måndagen.

– Men nu börjar vi ju om på noll. Så egentligen, det du har gjort… Det är ju inga poäng du tar med dig. Det är nu det gäller att få ur det där lilla extra ur laget. Men vi har bra förare. Vi har kört ihop oss genom att vi har kört med i stort sett samma lag hela säsongen. Vi har inte gjort en enda ändring i transferfönstret, ingenting sånt. Brady Kurtz åkte inte i början på säsongen, men han var med i truppen. Vi gör inga ändringar utan fortsätter på den nedslagna vägen. Sen får vi hoppas det räcker till. Det kommer bli tufft.

- Annons -

När man väl står i en semifinal, är det en fördel eller nackdel att inte ha kört kvartsfinal?

– Jag har erfarenheter av båda och det är väldigt tuffa kvartsfinaler. Det var ju en av målsättningarna när säsongen blev som den blev, att ta oss direkt till semifinal. Sen var det omständigheter som gjorde att det blev ett längre uppehåll. Vi stod ju över sista omgången. Men det är som det är, bara gilla läget. Förarna åker mycket ändå. Så fördel eller nackdel, det vet man ju inte förrän efteråt. Vi blev svenska mästare 2021, då gick vi till kvartsfinal. Vi kom in i ett bra momentum. Det var mycket tisdags och onsdagsmatcher, kvartsfinaler och allting, där det bara löpte på. Då var det bra. Men det där vet man bara när man står med facit i hand.

Mikael Teurnberg tycker Dan Bewley(på bilden) är den enda som sticker ut i laget. Foto: Erik Kruse

En av sakerna som gjort Dackarna framgångsrika i år är enligt Mikael jämnheten i laget.

– Våra topp fem är ju väldigt jämna. Dom ligger på rad i poängligan. Det är bara Bewley som sticker ut. Sen ligger resten 14, 15, 16, 17. Det gäller att få med hela laget, det är det som är nyckeln. Det är inte en man som kan göra allt om man ska vinna, utan då gäller det att alla bidrar. Sen gäller det också att hitta vilka som trivs ihop att åka i par. Jag känner mig ganska trygg med dom fem. Om dom har en bra dag räcker det långt. Plus att även reserverna är viktiga, Hjelmland och Ludde. Men vi har bevisat under grundserien att när det funkar, då är vi starka. Nu gäller det att ta 91 poäng på två tävlingar.

Dackarna hade en bra match när man gästade Gislaved i grundserien. Daniel Bewley plockade fullt, samtidigt som Andzejs Lebedevs, Brady Kurtz och Rasmus Jensen plockade tvåsiffrigt. Passar Gislaveds bana Dackarnas förare extra bra?

- Annons -

– Ja, dom åker ganska bra och många trivs ganska bra i Gislaved. Men det kan också vara tillfälligheter. Historiskt sett sen jag kom in i Dackarna så har vi vunnit kvartsfinalen mot dom 2021. Sen åkte vi ur semifinalen förra året, men vi gjorde en bra match där jag tror vi fick stryk med sex poäng.

Vad krävs för att slå Lejonen?

– Det som krävs är att ta mer poäng än dom gör. Det låter väl lite klyschigt, men det är så. Det gäller att försöka stoppa deras toppgubbar. Dom har många som är i bra form och dom är i ett väldigt bra flow efter kvartsfinalerna mot Indianerna. Det är viktigt att vara med bra från början, det är väl det som är nyckeln. Att vara med i matchen tror jag blir viktigt. Att slippa jobba i underläge. I speedway kan vara ganska svårt att vända matcher, tycker jag, svarar Mikael Teurnberg och avslutar:

– Det ska bli kul, det är det här man längtar efter, det är grädden på moset, säger Mikael Teurnberg.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna