- Annons -

Anders Fröjd siktar på final: ”Vi behöver inget stort försprång”

Imorgon startar semifinalerna. Vidare från kvartsfinal tog sig Lejonen från Gislaved, som imorgon får besök av direktkvalificerade Dackarna. I lejonledaren Anders Fröjds sikte finns inget annat än final.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Precis som utlovat mönstrar Lejonen samma lag som förra veckan. Om någon ute i speedwaysverige hoppats på att trots allt få se Mateusz Cierniak på tisdag så var det förgäves. Juniorvärldsmästaren dras fortfarande med skada.

– Cierniak har ett nyckelbensbrott, så han är inte tillgänglig förrän nästa vecka. Om vi har tur. Men vi har ett bra lag. Matias (Nielsen) har hoppat in och gjort det jättebra. Skador tillhör sporten. Man har en trupp på tio man att plocka av och det är det bästa vi ställer på benen, säger Lejonens lagledare Anders Fröjd under måndagen.

Samtidigt är det inte säkert att Cierniak är tillbaka nästa vecka heller.

– På fredag är det två veckor sen och dom är rätt tuffa speedwaykillarna. Vi får se, är han inte helt hundra fortsätter vi med samma lag.

- Annons -
Casper Henriksson kör fortsatt på ordinarie plats i Lejonlaget. Foto: Erik Kruse

Förra veckan ledde Cierniaks skada till en del omkastningar i truppen, vilket resulterade i att Casper Henriksson körde i väst fyra. Denna match blir det istället en trea på den unge svenskens rygg. Att det skulle göra någon särskild skillnad tillbakavisar Fröjd.

– Det är ingen skillnad på väst tre och fyra. Dom kör ju ihop i heat tre, sex och åtta. Så nej, det är ingen skillnad. Vi vill ha Bartek (Zmarzlik, kör i väst fyra) på ytterbana i första heatet, det är enda skillnaden och det är därför vi byter dom. Plus att i Caspers sista heat får han åka med (Dominik) Kubera istället för Oliver (Berntzon), men det är en marginell skillnad.

Därefter får hela det klassiska påståendet att ”väst ett, tre och fem är heatledarvästar” sin egen nyansering.

– Det finns egentligen bara två heatledare och det är ett och fem på hemmaplan. På bortaplan är det tre och fem som är heatledare.

Morgondagens motståndarlag Dackarna kom tvåa i serien efter en bra säsong. Med ett jämnt byggt lag vann man sju matcher och tog hem 5 bonuspoäng. Hur ser Lejonledaren på att möta detta lag?

– Dackarna är ett jämnt byggt lag, med två väldigt starka par. Sen har dom i denna match en femma och en sjua, (Andzejs) Lebedevs och (Filip) Hjelmland, som är ganska starka. I samma position har vi Matias och Oliver. På pappret är det väl ganska snarlikt. Sen har vi Zmarzlik och Casper i ett par, medan dom har Rasmus (Jensen) och (Daniel) Bewley. Där är väl dom på pappret något starkare, men vi är lite starkare i första paret. Det kommer bli en jättetight match, tror jag. Det är små marginaler och man måste ha lite stolpe in. Få en bra start. Det känns bra faktiskt, men det blir en tuff match.

Foto: Erik Kruse

När Dackarna besökte Gislaved i grundserien vann dom med 14 poängs marginal. Det är en match som Anders Fröjd inte lägger någon speciell vikt vid.

– Det var ju en sån där match när vi hade både Zmarzlik och Kubera och vem mer det nu var borta. Det var dessutom en flyttad match. Jag lägger inga större värderingar på just den matchen. Men det är klart dom körde bra den matchen, det gjorde dom. Det tar dom säkert med sig som lite boost. Men imorgon är det en ny match, det är nya förutsättningar och det är till stor del nya förare i vårt lag.

Hur stort försprång siktar ni på att få med er imorgon?

– Vi behöver inget stort försprång, för vi brukar vinna i Målilla. Nej men jag tror att det blir två tighta matcher. 47–43 till oss. Sen vänder serien till Målilla. Vi slog ut dom i semin förra året och vann även på bortaplan. Den känslan dom har, den har ju vi också. Dom tycker säkert det är roligt att komma till Gislaved, en bra racerbana. Vi tycker alltid det är roligt att komma till Målilla. På så sätt tror jag det är det bästa laget som vinner över 30 heat, avslutar Anders Fröjd.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna