- Annons -

Masarna lyckades inte få ordning på ekonomin: ”Har gjort allt som stod i vår makt”

Under måndagsförmiddagen stod det klart att Masarna inte kommer till start i Bauhausligan den kommande säsongen.

- Annons -

Masarna fick inte ordning på sina ekonomiska bekymmer, det gör att klubben nu tvingas dra sig ur årets säsong.

Nedan följer ett pressmeddelande från Elitspeedway.com.

”Vi har gjort allt som stått i vår makt och vi är tacksamma för att Svemo och ESS gått utanför regelverket och gett oss mer tid.”, berättar Masarnas Roger Uppgård.

”Med den extra tiden har vi fått chansen att vända på varenda sten och konstaterar då att vi inte kommer klara en säsong i BAUHAUS-ligan. Samtidigt som det givetvis känns som ett nederlag är det också skönt att vi verkligen kunnat utvärdera alla alternativ. Nu riktar vi blickarna framåt och kommer arbeta vidare med den fina ungdoms-verksamheten som finns i klubben, som får lägga grunden till vår nya framtid” avslutar Uppgård.

- Annons -

”Det är väldigt tråkigt att vi hamnat här. Alla inblandade har gjort vad man kunnat och inser nu att det inte är lösbart. Då är det enda ansvarsfulla beslutet att starta om verksamheten från grunden. Nu måste vi titta framåt och låta övriga klubbar börja planera inför den säsong som snart är här. Vi kommer fortsätta en nära dialog med ESS för att göra vad vi kan för att säsongen ska bli så bra som möjligt”, säger Mikael Karlsson, sportansvarig för Svemo Track Racing om beskedet.

De övriga ESS-klubbarna har arbetat nära Masarna för att försöka hjälpa till att hitta lösningar.

”Vårt huvudspår och första prioritet har varit att försöka säkerställa åtta lag i ligan. Samtidigt har vi haft ett tydligt krav på Masarna att om dom ska starta säsongen i ligan så ska dom också kunna slutföra den. Ett utträde nu är givetvis både tråkigt och olyckligt, men det hade varit långt värre om det skett under pågående säsong”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand. ”Vi kommer nu omgående sätta oss ner för att se om vi behöver göra några justeringar t.ex. kring schemat för kommande säsong. Vi har givetvis bollat alternativa scenarion längs vägen men först nu när vi vet förutsättningarna ska vi ta det arbetet i mål också”, avslutar Holmstrand.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna