- Annons -

Lejonen utslaget – han har imponerat på lagledaren: ”Klarhet till klarhet”

Lejonens säsong tog slut under tisdagskvällen, Gislavedslaget kan summera en strulig säsong.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen kom till Målilla med ett åttapoängs underläge med sig från den första matchen i Gislaved. Känslan var att de skulle kunna bjuda upp till en hård kamp om finalplatsen. Så blev det inte riktigt.

– Vi får aldrig till det riktigt, första heatet är bra. Sen tycker jag att vi ska vinna reservheatet eller åtminstone köra 3–3. Vi får inte riktigt någon närkontakt, vi hade hoppats på att kunna sätta dem under press så att de fick toppa tidigt. Nu blev det precis tvärtom, vi låg under med sex poäng efter fyra heat och därefter var det mycket 3–3 heat. Dackarna dödar våra försök att komma ifatt, de är ett bättre lag och ett jämnare lag. Vi har förlorat fyra av fyra matcher mot Dackarna i år, det är ingen tvekan om att de ska köra final, säger Mikael Holmstrand.

2022 tog sig Lejonen till final, väl där fick man se sig besegrade av Smederna. I år tar säsongen slut i semifinal. Mikael tycker att det är okej med tanke på hur säsongen sett ut.

- Annons -

– Utifrån hur den har gestaltat sig så får vi nog vara nöjda, vi får ett brons till slut. Vi får acceptera att vi hade två lag som var bättre än oss. Vi har aldrig fått någon arbetsro riktigt, vi har fått kämpa med skador och tillgänglighet. Vi blev inblandade i en alldeles för tuff tabell mot vad vi borde vara. Kuberas skada straffade oss hårt, förare fick åka på fel nummer i laget. Precis när Cierniak började flyga så blev han skadad. Vi har väl haft fullt lag i 2-3 matcher av 16.

Lejonen fick nöja sig med ett brons i år. Foto: Erik Kruse

Finns det några förare du är lite extra nöjd med i år?

– Casper Henriksson har tagit ett enormt kliv, han lämnar reservplatserna så sent som förra veckan. Han har kört upp sitt snitt rejält och har gått från klarhet till klarhet. Han har blivit en bättre chaufför i år, han åker mycket mjukare. Han gör det som man behöver göra, han åker väldigt mycket. Det är kul att se att han får utväxling för det. Han är klart på plussidan.

Casper Henriksson har gjort en bra säsong. Foto: Erik Kruse

– Cierniak är en väldigt trevlig bekantskap, även om han är juniorvärldsmästare så är det nya banor varje gång. Han var väldigt bra i Hallstavik till exempel, när de andra hade problem på banan så körde han fantastiskt, fortsätter han.

- Annons -

Stjärnduon Bartosz Zmarzlik och Dominik Kubera är även de godkända.

– Zmarzlik gör vad han ska, men i år får han kämpa för det. Han var inte lika överlägsen i år som förra året. Kubera påverkas av sin skada, men när han väl kör så har han en hög lägsta nivå.

Vad man vill bygga för lag till nästa säsong går inte att säga just nu.

– Det är lite för tidigt att säga, vi är i en regeldiskussion med Svemo. Det blir inga dramatiska förändringar vad det verkar just nu. Vi vill även se hur många lag som kommer till start och hur vår ekonomi ser ut innan vi bestämmer oss för hur laget ser ut, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna