- Annons -

Dackarnas jämnhet tog laget till final: ”Alla tjatar om Janowski hela tiden”

Dackarna kom hem till Målilla med åtta poängs försprång. Bortsett från den fyrtvåa man fick emot sig i första heatet, kontrollerade man finalplatsen från start till mål. När man tog en femetta i det trettonde heatet var det klart: Dackarna kör SM-final 2023.

- Annons -

Det blev aldrig riktigt spännande i den andra semifinalen mellan Dackarna och Lejonen. Dackarna lät aldrig motståndet från Gislaved få grepp om matchen. Det som tidigt såg ut som en trygg ledning från åskådarplats, var dock inte riktigt lika trygg i depån.

– Det var jämnt och då kan det vända fort, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg efter hemmasegern.

– Men vi åkte bra, höll liksom stången och släppte aldrig in dem i totalen. Det var väl sex poäng där ett tag, innan det var upp i fjorton och sen ner igen. Men vi var starka på slutet och det var definitivt i sista heatet innan nomineringen. Det är jobbigt när man jagar, jag vet själv hur det är och har varit i den omvända situationen.

Återigen var det jämnheten som gjorde att Dackarna kunde vinna matchen. Tydligast syns detta i väst ett till fem, där den sämsta poängplockaren blev Daniel Bewley på nio poäng. Just jämnheten har Teurnberg pratat om förut och han lyfter fram den igen.

- Annons -

– Vi har ett jämnt bra lag, som jag sa innan matchen. Alla tjatar om (Maciej) Janowski hela tiden, men gör alla sitt jobb kan folk gå in och ta hans heat. Vi är snittlika nästan allihopa. Vi har ju (Brady) Kurtz, Rasmus (Jensen), (Andzejs) Lebedevs och Bewley, plus Janowski då. Det är fem väldigt jämna förare. Våra fem bästa var väl typ topp 17–18 i snittlistan. Det finns nog inget annat lag som har så många i topp 20. Sen gör Filip Hjelmland fina insatser, som går ut och vinner ett ordinarie heat också. Alla tar poäng, det är viktigt.

Mikael Teurnberg tycker att alla pratar om Maciej Janowski Foto: Erik Kruse

Men det är inte bara jämnheten i laget som tagit Dackarna till final.

– Vi har ett bra lag som har gjort en bra säsong. Vi har inte gjort några ändringar i transferfönster. Vi har kört med i stort sett samma lag hela säsongen. Vi har åkt ihop oss bra, hittat varandra bra på banan. Det är kontinuitet och hela den biten. Det har betalat sig.

Precis som dackeledare påpekar var den stora snackisen inför matchen skadan på Maciej Janowski. Lagledningen valde att nyttja riders replacement, vilket innebar att alla utom Daniel Bewley fick vara med och dela på polackens heat. I slutänden blev det sju poäng på de fyra heat Janowski blev ersatt. Frågan är om Mikael Teurnberg är nöjd med utdelningen?

– Det finns matcher när Janowski tagit mer, det finns matcher när han tagit mindre. Så ja, det är helt okej, absolut. Men det är tufft att åka riders, det är jobbigt i längden. Det sliter på och blir ryckigt. Så det är inte det optimala, men det fungerar.

Dan Bewley och Dackarna gjorde en bra match. Foto: Erik Kruse

Finns det någon förare i laget du är extra nöjd med idag?

– Nej, alla åkte som de brukar. De tar poängen de ska. Det var ingen som stack ut åt varken det ena eller det andra hållet, ingen tog fullt eller sådär. De körde precis som jag hade hoppats att de skulle göra för att vi skulle fixa det här. Så återigen var det alla. Rasmus som lagkapten gör det jättebra som tvålar till Bartosz Zmarzlik ett par gånger. Men jag säger allihopa. Det vore fel att nämna någon speciell.

Till nästa vecka väntar den första finalen mot Västervik, som under tisdagskvällen besegrade Rospiggarna i Hallstavik. Några tankar kring det mötet har ännu inte hunnit infinna sig.

– Jag måste sova på det här först. Det är väl det här med Janowskis skada, men jag vill sova på det. Det går i ett med intervjuer och allting annat just nu. Jag har inte ens kommit härifrån än. Jag har inte kunnat andas ordentligt än, så jag får ta det imorgon när jag vaknat och har laddat om. – Men jag har varit med så länge att jag har rutin. Jag har kört många finaler och varit ledare i finaler. Det ska bli kul, det ska bli jättekul. Nu gäller det att maxa det här, att vrida på det där lilla extra, så får vi se. Men ja, vi sover på det här först, avslutar Mikael Teurnberg.

Dackarna – 51 (100)
1. Brady Kurtz – 11+3 (0,3,1*,3,2*,2*)
2. Maciej Janowski – R/R
3. Rasmus Jensen – 12+1 (2,3,0,1*,3,3)
4. Daniel Bewley – 9 (1,3,2,0,3)
5. Andzejs Lebedevs – 12+2 (2*,2,1,2,3,2*)
6. Filip Hjelmland – 6 (3,3,0,0)
7. Ludvig Lindgren – 1 (1,0,0)

Lejonen – 39 (80)
1. Jaroslaw Hampel – 8+1 (1,1*,3,2,1)
2. Dominik Kubera – 10+1 (3,2,2*,3,0)
3. Oliver Berntzon – 1 (0,0,1,R,0)
4. Bartosz Zmarzlik – 11+1 (2,2,3,3,1*)
5. Matias Nielsen – 5 (1,N,2,1,1)
6. Casper Henriksson – 2+2 (0,1*,1*)
7. Daniel Henderson – 2 (2,0,0)

Resultatet är hämtat från Facebooksidan Speedway det är grejer det.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna