- Annons -

Lejonen förändrar i truppen – stjärnan skrivs ut: ”Har ett sjukt jämnt lag”

Lejonen tar under tisdagen emot Vargarna på hemmaplan, i samband med det väljer man att skriva ut en av lagets stjärnor.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen vann bortapremiären mot Rospiggarna under tisdagen. Nu väntar nykomlingen Vargarna på hemmabanan. Man väljer att göra en del förändringar i laget inför matchen. Bland annat så skrivs Mathias Thörnblom in i Lejonens trupp.

– Det är alltid viktigt att komma igång bra på hemmaplan, vi kommer rulla lite på laget. Vi har lovat både Hampel och Lidsey att få komma in tidigt och ta en match. Det var uppgjort från början. Det kommer ju bli så varje match att någon kommer behöva stå över. Nu skriver vi ut Kubera ut truppen, tillfälligt. Han kan ändå inte köra matchen mot Indianerna så vi ställer över honom i tre veckor. Vi släpper in Thörnblom, vi ger honom Lidsey och Hampel chansen. Sen får vi se, vi kommer använda våra transferkort för att lyfta in och ut förare. Kubera kommer tillbaka naturligtvis, säger lagledare Mikael Holmstrand till Speedwayfans.se.

Lejonens lagledare Mikael Holmstrand. Foto: Erik Kruse

– Kacper Woryna har inte haft vår bana som sin favoritbana tidigare, och nu när han är tillbaka så är det viktigt att få igång honom i Gislaved. Vi vill få till hemmabanakänslan, laguppställningen föll sig ganska naturligt. Det finns fördelar att köra med samma lag, men samtidigt så vill vi hålla igång alla killar, fortsätter han.

- Annons -

Vargarna kommer till Gislaved med ett lag där nästan hälften av förarna har kört för Lejonen. Det är ingenting som Mikael eller Lejonen vill fokusera på.

– Vi har ett sjukt jämnt lag med otroligt starka reserver. Sen har de ett gäng killar som hittar runt bra hos oss, men vi räds inte det. Vi fokuserar bara på att vi ska ta 46 poäng eller mer. Om allt går som det ska så ska vi göra det. Det är kul att kunna erbjuda tre svenskar chansen, det ska vi fortsätta göra så mycket vi kan, så länge de levererar på den nivå vi förväntar oss.

Hur var känslan i gruppen under första matchen för säsongen?

– Det var väldigt avslappnat, alla tyckte det var kul att vara tillbaka. Vi fick en bra start på tävlingen och det var väldigt lättsamt. Vi har väldigt proffsiga polska förare som fokuserade till 100% trots att tre av dem skulle köra Warszawas Grand Prix under lördagen. Vi upplevde inte att det var något testade. Alla gav allt och ville verkligen köra nomineringen, avslutar Mikael Holmstrand.

- Annons -

Laguppställningar

Lejonen
1. Jaroslaw Hampel
2. Jaimon Lidsey
3. Bartosz Zmarzlik
4. Mathias Thörnblom
5. Kacper Woryna
6. Oliver Berntzon
7. Casper Henriksson

Vargarna
1. Francis Gusts
2. Adrian Cyfer
3. Chris Harris
4. Marcin Nowak
5. Jakub Miskowiak
6. Ludvig Lindgren
7. Daniel Henderson

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna