- Annons -

Chris Holder tittar på Sverige: ”Hade älskat att vara där”

Chris Holder är en stor profil inom speedwayen. Varje år sedan 2007 har han haft kontrakt i Sverige. Men inte i år, dörren är dock inte stängd, tvärtom.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter en tuff skada förra året så är Chris Holder tillbaka på cykeln. Just nu kör han för Ostrow och Sheffield. Såhär långt flyter det på fint.

– Det har varit bra, jag är tillbaka från att ha brutit nacken förra året. Det tog lite tid att återhämta sig från det. Jag känner mig mycket bättre i år än vad jag gjorde förra året. Att köra i andraligan som jag gör nu har gjort att jag känner lite mindre press, det är fortfarande väldigt bra lag men det är inte riktigt lika tufft som i Ekstraligan, det säger sig självt. Speedway är inte en speciellt svår sport, du behöver bra utrustning, sen kan alla slå vem som helst under en minut. Det har varit en bra start på säsongen, säger Chris Holder till Speedwayfans.se.

Chris Holder vann VM-guld 2012, 2018 åkte han ut ur GP-serien. Han har inte gett upp drömmen om att köra GP igen.

- Annons -

– Jag hade älskat att göra det, men jag är inte dum heller. Jag vet att jag just nu inte är tillräckligt bra. Jag har inte materialet eller teamet som krävs för att göra det. Nu handlar det om att bygga upp självförtroende och ta sig tillbaka dit där jag vill vara. Om jag kan komma tillbaka i en bra position så vill jag 100% köra GP igen.

Foto: Erik Kruse

Den svenska ligan har han haft kontrakt i varje år sedan 2007. Han har representerat Lejonen, Piraterna och Indianerna. Han har även haft kontrakt i Västervik, där blev det dock inga matcher. En skada kom i vägen för det.

– Absolut, jag hade älskat att köra i Sverige. Förra året var inte bra för mig då jag kraschade, i och med det hann jag inte köra en enda tävling i Sverige. Jag ville gärna köra i Sverige, men lagen fylldes upp ganska snabbt. Nu har jag inte bråttom, jag väntar och ser vad som händer. Om någonting dyker upp så är det bra, då är jag intresserad.

– Jag tittade på flera av matcherna förra veckan. Jag hade gärna varit med, men det är väldigt svårt att resa till Sverige från England. Vi får vänta och se vad som händer, avslutar Chris Holder.

Lejonen förändrar i truppen – stjärnan skrivs ut: ”Har ett sjukt jämnt lag
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna