- Annons -

Kritiserade upplägget gör debut ikväll – ett idiotiskt kommersiellt jippo – som dock ska bli skoj

Under fredagskvällen är det dags för GP–seriens första ”Sprint race”. Ett idiotiskt upplägg som trots allt ska bli lite roligt.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När GP-serien intar Warszawa är det mer än bara racingpoäng på spel. Det kommer även finnas möjlighet att få med sig poäng från tidskvalet. Samma upplägg gäller för Cardiffs Grand Prix.

Ska den typen av satsning vara rättvis sportsligt kanske man skulle ha sett till att köra det på alla ronder? Anledningen till att man inte gör det är enkel. Det är inte för att det ska bli bra sportsligt som det här körs. Det är ett kommersiellt jippo som körs för att sälja fler biljetter till kvalet. Man ska inte skämmas för att man har ett kommersiellt tänk, det är bra på många sätt. Men i det här fallet känns det lite märkligt faktiskt.

Är det då enbart dåligt? Det enkla svaret är att det är tråkigt för mästerskapsställningen. Ett tidskval blir aldrig riktigt rättvist, det har vi sett tidigare. Däremot så skulle jag ljuga om jag inte medgav att det ska bli lite kul. Rent underhållningsmässigt, om man inte tänker på totalställningen i GP-serien så kommer det att pigga upp ett annars ganska grått tidskval. Det är skoj, men det är väl ungefär där de positiva sakerna tar slut.

- Annons -

Vinnaren av ”Sprintracet” får med sig fyra poäng, tvåan tre poäng, trean två poäng och fyran en poäng.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna