- Annons -

Kommunen behöver spara pengar – då kan arenan säljas

Masarnas arena kan säljas, det meddelar Avesta Tidning under tisdagen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Den kommande säsongen kommer Masarna att vara tillbaka i Allsvenskan. Nu kan det bli aktuellt att sälja Avesta Motorstadion.

Kommunen lägger en halv miljon om året på löpande kostnader så som el,vatten och försäkringar.

– Vi är överens om att vi måste spara pengar och just nu pågår flera utredningar i vår budgetgrupp där vi tittar på hur vi ska få ihop besparingar. Sedan får vi se om styrelsen fattar beslut om att lägga ut motorstadion till försäljning och om det i så fall finns någon som vill köpa den. Jag är nog lite skeptisk till det, säger Mikael Westberg (S) ordförande i bildningstyrelsen till Avesta Tidning.

- Annons -

Även om motorstadion skulle säljas så ska det inte vara någon risk att verksamheten som bedrivs där idag skulle behöva läggas ned.

– Det finns så klart risker och jag kan förstå om det finns viss oro hos klubbarna, men det klart att motorsporten ska vara kvar. Det kommer också att skrivas in i köpeavtalet.

Masarnas ordförande Lucas Dahl kommenterar kommunens tankar kring att sälja arenan.

– Hittills har vi fått väldig knapphändig information, så jag vet inte riktigt hur jag ska kommentera det, säger han till tidningen.

- Annons -

Han får frågan om han är orolig.

– Nja, vi har avtal klart över 2024. Jag måste veta mer om hur de tänker innan jag kan säga något mer.

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna