- Annons -

Joel Andersson efter fina säsongen: ”Har kommit till en klubb som tror på mig”

Han har tillsammans med Grzegorz Zengota kallats för seriens bästa reserv av Anders Fröjd, och nu har han ett efterlängtat SM-guld.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Joel Andersson kom till Smederna med en förhoppning om att få ett lyft i karriären, och vilket lyft det blev. Innan vi återkommer till det kan vi konstatera att han tillsammans med sitt Smederna tog ett efterlängtat SM-guld.

– Det känns fantastiskt skönt, man har kämpat för det länge och äntligen gick det vägen. Vi presterar på en bättre nivå och klarar av pressen bättre än dem över två matcher.

Smederna fick en bra start på matchen och ledde efter sex heat med hela 12–24. Det blev nyckeln till guldet.

- Annons -

– Vi är snabba från start, speciellt i början. Det är där vi vinner tävlingen anser jag.

Du har enligt mig tagit otroligt stora kliv i år, vad anser du är den stora skillnaden på 2021 och 2022 för din del?

– Den stora skillnaden är att jag har bättre självförtroende nu. Jag har kommit till en klubb som verkligen tror på mig. Det blev en bra start på säsongen och därefter har jag bara ridit på vågen. Klubbytet blev verkligen rätt för mig.

Även om ingenting är klart så hintar Joel om en fortsättning i Smederna.

- Annons -

– Jag ser positivt på det, det är inte klart men det pratas om det, avslutar Joel Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna