- Annons -

Anders Fröjd efter SM-silvret: ”Sveriges bästa reservpar avgjorde finalen”

Lejonen fick se sig besegrade av Eskilstuna Smederna i finalen av Bauhausligan. Det blev trots allt ett bra år för klubben från Gislaved.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Lejonen gick till sin första final sedan 2010, väl där blev det ett silver. Klubben förlorade med andra ord sin andra raka final. Lagledare Anders Fröjd summerar tisdagens match.

– Vi gör en dålig match, vi får en alldeles för dålig start. Banan var lite halare, Kubera sa att vi skulle ha den så. Det handlade om att försöka ta bort ytterlinjen för Lambert och Woryna. Vi gjorde banan så, men det funkade inte. Vi hamnar under med 8–16, då blir det en tuff uppförsbacke.

– Vi är för dåliga på position 2,4 och 6. Casper är med för att lära men i övrigt är vi för svaga bakom våra heatledare. Jag vill påstå att den här finalserien avgjordes tack vare att Joel Andersson och Grzegorz Zengota kan slå vem som helst, de är seriens bästa reservpar, fortsätter Anders Fröjd.

Hur ser du på säsongen i stora drag?

- Annons -

– Jag tycker att vi gör en bra säsong. Vi går runt på mycket folk, alla har känt sig delaktiga. Det är ett steg i rätt riktning, nu gäller det att tänka på hur vi ska göra nästa år. Vi behöver hitta en 1.250 gubbe som kan gå in och stötta Casper, vi letar efter en Zengota eller Joel Andersson, avslutar Anders Fröjd.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna