- Annons -

Jerker Eriksson: ” Vi erbjöd honom sista platsen”

I och med att Smederna under onsdagen skrev kontrakt med Mateusz Swidnicki står det klart att Grzegorz Zengota inte får plats i truppen.

- Annons -

Grzegorz Zengota stod för en imponerande säsong i Sverige. Han var i allra högsta grad med och bidrog till klubbens fjärde guld på de fem senaste säsongerna.

Trots det blir det inte någon fortsättning i Eskilstuna för ”Zengi”

– Det är tufft, vi erbjöd “Zengi” sista platsen men han visste om situationen och valde att inte ta den. Jag förstår honom mycket väl, han skulle hamna i en tuff sits konkurrensmässigt, det hade varit en osund konkurrenssituation för honom. Men det är synd att vi inte kunde bereda en plats åt honom eftersom han gjorde en så pass stark säsong. Men vi har reglerna att följa och ibland får man ta obekväma beslut, han kom i kläm med snitten. Ska man dra det till sin spets stod det mellan Jepsen Jensen och Zengota i slutändan, så jag hoppas att man har förståelse för beslutet, säger Jerker Eriksson till Eskilstuna Kuriren.

Det är i nuläget inte klart huruvida Zengota kör i Sverige 2023.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna