- Annons -

Jerker Eriksson om den inställda finalen: ”Jag är inte dum i huvudet”

Ikväll skulle den första finalen ha körts i Gislaved, så blir inte fallet. Istället inleds finalen i Eskilstuna under onsdagen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Regnet gjorde att den första SM-finalen fick ställas in redan under måndagen. Lejonen ville ställa in tidigt medans Smederna var mer tveksamma, tillslut kom klubbarna överens om att ställa in. Jerker Eriksson i Smederna är inte nöjd med beslutet när Eskilstuna Kuriren når honom.

– Våra förare är inte nöjda. Eftersom de redan är på väg hit tycker de att vi kunde ha avvaktat till i morgon. Det är skillnad om det bara varit en vanlig seriematch, nu ändrar man ju hela upplägget.

– Jag är inte dum i huvudet och ser väl också att vädret inte ska vara jättebra men det har ändå gått åt det bättre hållet nu på kvällskvisten. Det här måste bara vara en ekonomisk fråga, det kan inte vara någonting annat. Det är tråkigt men ekonomi är ju också viktig för den här sporten. Jag tycker att vi hade kunnat försöka. Nej … jag är besviken, fortsätter Jerker Eriksson.

- Annons -

Jerker är kritisk till reglerna som gäller när en match ska ställas in på förhand.

– Det är tråkigt för att allt läggs över på oss. Hade vi vägrat ställa in hade Smederna blivit svartmålade om det inte gått att köra. Det är en jävla luddig regel i regelboken. Jag tycker att det borde vara upp till domaren och förbundet, klubbarna ska inte bestämma om det ska köras eller inte när det gäller sådana här grejer. Sen är det inte säkert att det hade gått att köra men det hade vi märkt klockan sju i morgon kväll i så fall.

Sportchef Pierre Lund är även han kritisk.

– Man måste ju ha någon fördel i finalen om man vinner serien. Man ska inte kunna förlora hemmafördelen bara för att det regnar, säger Pierre Lund till Eskilstuna Kuriren.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Tycker du är patetisk som klagar Jerker. Ni har kört R/R för en förare hela säsongen bara för att ni tjänar på det och ni struntar blankt i hur fult ni beter er mot andra klubbar. Skrämmande!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna