- Annons -

Vargarna tackar nej till Bauhausligan: ”Törs inte ta risken”

Det har varit klart sedan en tid att Vargarna överväger att ta steget upp till Bauhausligan. Under måndagen stod det klart att laget stannar i Allsvenskan.

- Annons -

Vargarna slutade på en andraplats i årets upplaga av Allsvenskan. Laget hade en fundering om att gå upp i Bauhausligan då de inte visste hur Allsvenskan skulle se ut 2023. Så blir inte fallet, laget kör i Allsvenskan även 2023.

Anledningen är att klubben anser att de skulle behöva tre gånger så mycket publik, tre gånger så mycket sponsorintäkter och att förarlönerna ökar med fem gånger om de ska kunna ställa ett starkt lag på benen i Bauhausligan.

– Det är tre parametrar som alla är obekanta om vi lyckas med. Alla måste funka, annars tar vi stora ekonomiska risker, säger klubbens ordförande Michael Olsson till NT.

– Den risken törs vi inte ta. Tanken är att rulla igång sponsorjobbet under vintern och våren, bygga upp intresset, hitta ett lag som kan vara tillräckligt slagkraftigt för att vinna allsvenskan. Samtidigt bygga upp organisationen och intresset igen och göra en sportslig satsning för att på ett ärligt sätt köra oss upp

- Annons -

Till tidningen meddelar Michael Olsson att målet istället är att gå upp till Bauhausligan inför säsongen 2024.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna