- Annons -

Indianernas svar efter Kowalski incidenten: ”Felaktigt mätinstrument”

Undergårdagen ska Bartlomiej Kowalski ha ertappats med två för stora förgasare. Enligt mätningar som Indianerna publicerat är det felaktigt.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Det har varit mycket diskussioner om Bartlomiej Kowalski sedan hans cykel inte gick igenom besiktningen under gårdagen. Nu kommer klubben med en förklaring.

Nedan följer meddelandet från klubben.

”Under gårdagen blev Bartek Kowalski anklagad för att försökt besiktiga in två felaktiga förgasare.

Dagens ingående vidare utredning där bland andra tillverkaren Mikael Blixt varit konsulterad och där samtliga teamets förgasare mätts med en 3punkts mikrometer visar att Kowalski är oskyldig till att ha försökt fuska inför gårdagens match.

- Annons -

Storleken på förgasaren får vara 34mm, och boven i dramat var ett i Västervik felaktigt mätinstrument.

Tillåtna storlekar är 34mm med en differens på 0,1mm dvs 34,1.

Mätinstrumentet igår möttes till exakt 33,997mm och den större delen som skall hantera feldifferensen som skall vara 34,1mm var istället 34,021mm

Kowalskis samtliga förgasare mäter:

34,051

34,100

33,960

33,990

Jag hoppas att alla som felaktigt anklagat Kowalski likväl och klubben i stort i text ord och handling tar sig en extra funderare och väntar på en människas möjlighet att rentvå sig innan man pekar finger, detta oavsett om man innehar en hög post inom förbundet eller sitter i en tv-soffa”

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna