- Annons -

Indianerna spänner bågen kommande säsongen: ”Vi ska slåss om medaljerna”

Indianerna har två säsonger i ryggen där de inte riktigt nått hela vägen fram till kampen om medaljerna. Till den kommande säsongen vill lagledare Peter Johansson ändra på det.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Säsongen 2021 kantades av skador vilket gjorde att Indianerna slutade på en sjundeplats och därmed missade slutspelet. Den gångna säsongen blev det en fjärdeplats i grundserien, väl i kvartsfinalen tog det stopp mot Dackarna. Än en gång hade laget problem med skador.

– Vi gjord en del bra matcher tycker jag, vi hanterade flera skador på ett bra sätt. Mot slutet så blev det för mycket skador på nyckelförare, Dackarna var bättre än oss och vann rättvist över två matcher. Givetvis är vi inte nöjda med ett uttåg i en kvartsfinal, säger lagledare Peter Johansson.

Chris Holder var en av nyckelförarna som var skadade i slutet av förra säsongen.

Det finns några saker som Peter vill att laget tar med sig från den gångna säsongen.

- Annons -

– Dels bröderna Grahns fortsatta utveckling, de satsar hårt och bygger erfarenhet. Det känns som vi gjorde rätt som satsade på dem. Det känns som att vi har hunnit gå igenom säsongen bra och komma fram till vad vi vill förändra till i år. Det ser vi resultatet av när vi tittar på truppen inför året.

Min tanke när jag ser laget inför 2023 är att ni satsar ganska hårt, hur ser du på årets lag?

– Det är ett lag som vi bygger efter de möjligheter vi ser att vi har ekonomiskt, utan att förta oss eller riskera någonting. Vi har möjligheter till flera olika typer av uppställningar. Vi har ett bredare lag för att kunna hantera skador på olika delar av laget. Jag ser utöver stjärnor och ungdomar flera förare som har väntat på sitt tillfälle att slå igenom. Det känns inspirerande med ett nytt typ av lag, det är kul för mig, Kai och hela klubben.

Inför säsongen har flera nya förare värvats till klubben, vilken förare som han är mest nöjd med är dock svårare att säga.

- Annons -

– Jag är väldigt nöjd med alla värvningar, det är klart att det hade varit enkelt att säga Jason Doyle eller att Fricke stannar och kör några matcher. Wozniak som kapten är en jättepositiv injektion, det är ett riktigt bra nyförvärv. Rohan Tungate har visat i Australien vilken kapacitet han har. Samma sak gäller Buczkowski, han gjorde en väldigt bra säsong förra året när han hittat sin roll.

Szymon Wozniak blir lagkapten i Indianerna säsongen 2023.

Som jag nämnde tidigare så har det varit en hel del blandade resultat de senaste åren för klubben. Mycket har varit på grund av skador, som såklart inte går att göra någonting åt. Men frågan är om Peter trots allt känner lite press att det här laget verkligen behöver leverera?

– Den största pressen kommer från oss själva, från mig, Kai och förarna i laget. Samtidigt så ska vi ju leverera för klubbens räkning. Samtidigt så har vi en väldigt kunnig speedwaypublik i Kumla, gemene man förstår förutsättningarna och varför det ser ut som det gör. Det hade kunnat vara annorlunda i en annan klubb. Men självklart vill vi få bra resultat, man är ju tävlingsmänniska och det är därför man håller på med det här.

Efter att ha gjort intervjuer med lagledarna inför säsongen flera år i rad har man lärt sig en del om dem. Peter brukar till exempel inte vilja tala om någon målsättning innan han pratat med killarna på lagets press and practice. Men saker och ting kan förändras.

– Jag får väl helt enkelt säga att även jag kan ändra mig. Vi är med för att tävla om medaljer, det känns naturligt när vi har det här laget. Vi har börjat prata ihop oss med förarna, alla är överens om att vi ska vara med och slåss om det. Vi tycker att vi har toppen, bredden och utvecklingspotentialen för att vara med där uppe. Sedan är det som vanligt, i ett lag med sju man så kan ett par skador ställa till det.

Vilket lag ser starkast ut om du inte får säga ditt eget?

– Det är ju skador och bredd på slutet av säsongen som avgör vilka som kan sy ihop det bäst. Lejonen ser väldigt starka ut, de har världens bästa förare där man mer eller mindre kan räkna med 15 poäng. Där bakom har de många starka förare. Lejonen är helt klart en av de starkaste utmanarna, avslutar Peter Johansson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna