- Annons -

Indianerna segrare när förbannelsen bryts: ”Kvitto på att alla hjälps åt”

När Indianerna kom till Eskilstuna under tisdagen var det med en förbannelse att bryta. Inte sedan 2016 hade man besegrat Smederna på bortaplan. Men förbannelser är till för att brytas och när dammet väl lagt sig var det Kumlalaget som tog emot buketterna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Stjärnorna stod rätt för Indianerna när Bauhausligan hade premiär under tisdagen. Efter en jämn start på matchen tog man ledningen i heat sju, en ledning man sedan aldrig släppte ifrån sig. Vad som gjorde skillnaden har Indianernas lagledare Peter Johansson klart för sig.

– Det är ett otroligt bra lag. Det är inga divor, utan man är här för att tävla för oss och tillsammans med oss. Alla lagdelar fungerar idag och levererar. Vi pratar heatledare, andra lines-förare och reserver. Någon gör något platt heat, men hittar tillbaks in i tävlingen. Det är också ett kvitto på att alla hjälps åt. Det är just det, laginsatsen är det som gör att vi vinner här idag.

Stämningen i laget verkar varit bra idag?

– Den har varit bra hela tiden. Den var bra redan på press and practice. Vi har hunnit lära känna varandra innan premiären och ännu mer idag. Det är klart att det är jättebra att vi kan bygga ihop en bra laganda, till när vi blir mer prövade så att säga. Det känns väldigt bra.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Peter har svårt att efter matchen peka ut någon enskild förare som extra viktig till dagens seger.

– Egentligen är det svårt att säga. Det är ju samarbetet, säger Peter, innan han efter en kort paus fortsätter.

– Idag är det väl Kowalski som sticker ut mest. Vi plockade in honom som obeprövad för att lära sig svenska banorna förra året. Han har fått ett stort förtroende och det tackar han för, genom att betala igen idag till exempel.

Tillbaka på banan i Eskilstuna var smedfostrade Johannes Stark, denna gång med bröstet prytt av en indian. På tre heat blev skörden fyra poäng och en bonus, för killen som var glad att vara tillbaka.

– Det känns bra. Eskilstuna är ändå där jag har min bas och jag känner alla här runtomkring. Så det är klart att det är kul att komma hit och ge lite extra.

– Jag har åkt väldigt många varv här i Eskilstuna. Jag trivs på den här banan och så banan var idag, det trivs jag på alla dagar i veckan. När jag varit här tidigare i Elitserien har den varit väldigt grip och det har väl inte riktigt varit till min fördel, jag har inte riktigt visat vad jag kunnat. Idag var banan bra och allt stämde för mig, så det var skönt.

- Annons -
Johannes Stark tog en heatseger i sitt andra heat. Foto: Erik Kruse

I sitt andra heat för kvällen blev det en heatseger för Johannes, när han bland annat slog den australiensiske mästaren Rohan Tungate. På frågan om det kändes speciellt ler Johannes och rycker lätt på axlarna.

– Det kändes väl bra. Jag kände att jag var snabb i mitt första heat också, men fick inte hojen att gå ut ur sväng. Jag droppade några grader på tändningen och det kändes riktigt bra.

Hur känns det att gå in i säsongen med en sån här premiärmatch i ryggen?

– Det är skönt, det är skönt. Första matchen i elitserien, så det är klart att det är riktigt skönt att starta bra. Det är bara ta med sig till resterande tävlingar.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna