- Annons -

Stor dramatik när Västervik segrade: ”Hade beslutsångest inför nomineringen”

Västervik gjorde till slut jobbet borta mot Vargarna, men det satt hårt inne. Matchen avgjordes i det sista heatet.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Morgan Andersson och hans Västervik vann till slut med 47–43 borta mot nykomlingen Vargarna. På en bana som är tuff att komma till.

– Jag tycker vi kom ut bra i de första fyra heaten, sen får vi problem. Det är två omgångar där vi tappar fyra pinnar i varje, vi är två poäng efter i paus. Det är svårt, kan man säga. Det är en svår bana, det var ingen kanoninsats från oss. Men Vargarna gjorde det bra, de kom igång bra och startade bra. Sen var startbanorna två och fyra grymt mycket bättre än ett och tre, det är samma för alla, men de tog tillvara på det mycket bättre än vad vi gjorde, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till Speedwayfans.se.

– Vi fick igång Max Fricke mot slutet när han bytte cykel. Det var lite av räddningen, sen var Robert Lambert hur stabil som helst. Det gick vägen, fortsätter han.

- Annons -
Robert Lambert visade klass. Foto: Erik Kruse

Är du lite lätt besviken över att ni inte vann med mer, eller känns det enbart skönt att ni vann överhuvudtaget?

– Jag vet att det är många lag som kommer få det tufft däruppe, sen körde de riders för Gusts och det kännande de på. Alla utom Miskowiak kunde ju ta heat. Henderson körde hur bra som helst, Iversen hade också en bra dag. Harris blandade och gav lite, jag är mest lättad.

Det var helt lika, 39–39 inför nomineringen. Det blev därmed en dramatisk avslutning.

– Jag kommer inte ihåg när jag senast hade sådan satans beslutsångest inför nomineringarna. Jag var inne på att dra Lambert i 14:e på bana 1 ett tag. Jag sprang bort till Hansen och frågade om han kunde ta det. Det krävdes någon som kunde gå in och trycka på, och det var han redo att göra. Vi fick med oss ett 3–3-heat i det 14:e. Då kändes det bra mycket lugnare när vi hade Fricke på fyran och Lambert på tvåan i heat 15. Det blev en jobbig kväll, men så är det ibland.

- Annons -

Hur skönt är det att ni nu har betat av matchen i Norrköping?

– De kommer ju inte bli sämre, de som hade en sämre kväll under tisdagen kommer sannolikt hitta rätt. Jag pratade med några av dem efteråt, de har grejer som de bara använder i Norrköping. Det är ju bara starten och första varvet som gäller. Efter det blir det problem. Men det var ju ingen nyhet. Det hade varit en plump i protokollet att när vi har så mycket nytt folk förlora mot nykomlingen. Det är ju en match som vi ska vinna. Sen hade jag väl hoppats att et skulle gå lite smidigare.

Slutligen vill Morgan berömma banpersonalen i Norrköping.

– Jag vill ge en eloge till Vargarna, jag vet att de hade fått en del regn. Men det gick faktiskt att åka överallt, sen är det svårt att köra om, men så är det ju. Det var en säker bana, och det måste den banan vara. Annars tror jag att man har problem att få dit folk överhuvudtaget. De har gjort ett jäkla jobb, det var riktigt bra, avslutar Morgan Andersson.

Vargarna: 43 poäng
1. Jakub Miśkowiak – 3 (0,0,3,0)
2. Francis Gusts – R/R
3. Niels Kristian Iversen – 15 (1,3,2,3,3,3)
4. Marcin Nowak – 6+3 (0,2*,1*,2*,0,1)
5. Chris Harris – 8 (0,3,1,3,1,FX)
6. Ludvig Lindgren – 2 (1,1,0)
7. Daniel Henderson – 9+1 (3,3,2*,1,0)

Västervik: 47 poäng
1. Robert Lambert – 14 (3,3,3,2,3)
2. Mads Hansen – 7+3 (2*,0,2*,1*,2)
3. Max Fricke – 9+3 (1*,1*,2,3,2*)
4. Bartosz Smektała – 4 (2,0,2,0)
5. Jacob Thorssell – 7+3 (2*,1,1,2*,1*)
6. Anton Karlsson – 1 (0,1,0)
7. Luke Becker – 5 (2,3,0)

Resultatet hämtat från Sportowefakty.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna