- Annons -

Hellström Bängs lämnar Rzeszow – här är anledningen: ”Jag blev bara slängd”

Philip Hellström Bängs presenterades nyligen av Rzeszow, nu står det klart att han lämnar klubben.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Philip Hellström Bängs skulle ha kört för Rzeszow den kommande säsongen. En klubb han även representerade under den gångna säsongen. Nu står det klart att det inte blir så. En av anledningarna till det är att klubben blev skeptiska till en fråga han ställde.

– De hade lagt en förarpresentation under däcksäsongen vi driver en verkstad och har fullt upp just nu, jag och pappa ställde några enkla frågor kring det. Jag är inte proffs så att jag kan leva hela året på speedway, jag går plus minus noll under säsongen. Vi har extremt tryck på verkstaden, det går inte att ta ledigt hur som helst. Vi ringde och frågade om jag skulle komma ner. Vi skulle lösa problemet om det var tvunget att jag skulle komma, säger Philip Hellström Bängs.

– De förstod inte så bra och trodde att jag inte ville komma ner, så var inte fallet. Vi försökte ringa men de ringde inte tillbaka. Till slut fick jag ett meddelande att mitt kontrakt inte längre var giltigt. De tyckte väl att vi krånglade för mycket, men det var bara en enkel fråga, fortsätter han.

- Annons -

I en tidning fick han läsa att klubben sagt att han eventuellt skulle få köra för Krakow under säsongen, någonting han blev fundersam över.

– Vi ville ju köra i Rzeszow så vi undrade vad som menades med det. Jag hade självklart kört för Krakow om det krävdes för att få tillhöra Rzeszow, men mitt fokus var att köra för Rzeszow.

En annan del i att han inte blev kvar i Rzeszow var att en av hans mekaniker inte blir kvar i teamet.

– Vi hade en extra mekaniker i Polen i år, efter att ha tittat över våra utgifter så beslutade vi att han skulle få sänkt lön. Den lön han haft i år är lika hög som en mekaniker som gör både Sverige, Polen och EM har. Skulle han bara vara mekaniker i Polen så var vi tvungna att hitta en ny summa. Då gick vi skilda vägar. Rzeszow skrev då att de hört att han fått sparken.

- Annons -

– Då svarade de att de hade beslutat att jag inte skulle få vara kvar på grund av att det är för mycket krångel.

Philip försöket få kontakt med klubben, det misslyckades.

– De ringde aldrig, jag blev bara slängd och fick ingen chans att förklara mig. Jag tackar alla fans i Rzeszow, det var tråkigt att det inte blir någon fortsättning.

Hur påverkar det här din säsong?

– Man får hitta körning någon annanstans, kanske testa England och köra lite i Danmark. Sen har jag ju Bauhausligan och Allsvenskan och landslaget, avslutar Philip Hellström Bängs.

Pappa Tomas ger sin bild av det inträffade.

– Jag förklarade för klubben att vi behöver Philip under däcksäsongen och att fansen och klubben nog klarar sig utan honom under presentationen. Då blev de sura och la på luren, när jag försökte få tag på honom sa han att han ringer. Sen fick vi ett mail där det stod att Philip inte får vara kvar på grund av att han inte ville köra i Krakow, att han frågade om presentationen och att vi avslutat samarbetet med en mekaniker, säger Tomas Hellström.

– Visst Philip kanske är ett proffs under sommaren, vi har allt som en toppförare har med buss och cyklar. Men när säsongen är slut så har inte Philip tjänat miljoner. Han behöver jobba, de förstår inte det.

Philip Hellström Bängs har skrivit på ett så kallat Warszawakontrakt, det innebär att han kan plockas in av någon klubb som har skador i laget.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna