- Annons -

Här körs de bästa GP deltävlingarna


GP speedwayen startar 24 april, först ut är Italienska Terenzano. GP är alltid spännande att följa och det körs på många olika platser. Men vart är egentligen den bästa platsen att köra GP speedway på 2021?

- Annons -

  1. Cardiff, Wales: Enligt mig är Cardiff utan tvekan den GP tävling som är mest stämningsfull och roligast att följa. Kanske inte den bästa speedwayen men den håller hög nivå och inramningen är fantastisk. Var där 2019 och det var svårslaget. Kan rekommendera alla som inte varit där att åka dit och uppleva det på plats.

2. Torun, Polen: Alltid bra speedway och en extra krydda att det oftast är den tävlingen som stänger säsongen. En värdig bana att utse en världsmästare på. Preparerar man banan rätt är det en av världens bästa racingbanor.

3. Warzawa, Polen: Warzawa har återhämtat sig bra efter fiaskot 2015. En häftig inramning och banan har de senaste åren bjudit på många bra heat. Fredrik Lindgrens duell med Doyle 2017 är ett heat som verkligen fastnat hos mig. Detta GP är närmast Cardiff när det kommer till stämning men enligt mig har Cardiff högre status bland förarna då det är ett klassiskt GP och därför rankar jag det högre. Ett GP jag gärna skulle besöka.

 4. Målilla, Sverige: Målillas GP bjuder alltid på en mysig stämning. Synd bara att det alltid ska regna. Banan är erkänt bra och uppskattad av många förare. Banpersonalen gör alltid ett bra jobb. Målillas GP är alltid någonting jag ser fram emot, jag tror att förarna gör det också.

- Annons -

5. Wroclaw, Polen: Bra racingbana och GP deltävlingen 2019 tycker jag bjöd på riktigt bra speedway. Tycker inte det var lika bra i somras men fortfarande mycket hög klass  Ser fram emot att se tävlingen därifrån i år.

Jag valde att ta ut mina fem favoriter för 2021. Jag tycker att dessa banor är de bästa och utmärker sig på något sätt. De andra banorna är för mig lite mellanmjölk. Jag är skeptisk till att köra Terenzano. Jag tycker det är en tråkig bana och har svårt att se varför vi ska ha ett GP i Italien. Det måste väl finnas andra städer där det hade varit både bättre bana och större intresse?. Det är även i skrivande stund oklart var en av GP tävlingarna ska äga rum. Jag hoppas dock att Terenzano kan överraska mig positivt den här säsongen.

Adam Holman

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna