- Annons -

Guldchans för Lindgren efter märkliga händelsen: ”Alla ville att Bartosz skulle köra”

Fredrik Lindgren gjorde en bra tävling i Vojens, efter att Bartosz Zmarzlik blivit diskad plockade han in en stor del av försprånget

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Mycket den här kvällen handlade om att Bartosz Zmarzlik blivit diskvalificerad efter att ha kört tidskvalet med fel ställ på sig.

Fredrik Lindgren som ligger på en andraplats bakom nämnda Zmarzlik var en av förarna som ville att den regerande mästaren skulle få köra.

– Det blev en väldigt konstig start, jag kom hit från autografskrivningen och fick höra att Bartosz inte skulle få vara med och tävla. Det var ett lite för hårt straff för det kan jag tycka. Jag var med honom på mötet med juryn. Jag tror att alla förarna ville att han skulle vara med här idag, säger Fredrik Lindgren.

- Annons -
Foto: Warner Bros/Discovery Sports

Nog om det som inträffade före tävlingen, när tejpen väl gick upp så visade Fredrik Lindgren klass. Det blev en andraplats för honom.

– Jag tycker att jag gör en bra tävling. Det är svårt att veta vilka banor och spår som fungerar bäst. Jag kom till semin och fick en bra start, det fick jag även i finalen. Jag var lite fel på inställningarna efter regnet som kom. Då kom Leon förbi mig.

I sitt andra heat för kvällen var Lindgren inblandad i en hård smäll. Jason Doyle körde in i Lindgren som inte hade en chans att parera. Att han kraschade är ingenting som han tänker på.

– Just det, det hade jag glömt. Det bara small till, jag hade ingen aning om vad som hände. Jag slog i knä och höger ben. Jag kommer ha ont imorgon, men det är ingen fara.

Efter lördagens händelse ligger Lindgren nu sex poäng bakom Zmarzlik. Helt plötsligt finns chansen att bli världsmästare.

- Annons -

– Allting har blivit omkastat, jag har en matematisk chans att ta en titel. Jag ska göra det bästa jag kan, men Bartosz hart ju ändå sex poängs försprång, avslutar Fredrik Lindgren.

Resultat Vojens Grand Prix
1. Leon Madsen, 20 poäng
2. Fredrik Lindgren, 18 poäng
3. Jack Holder, 16 poäng
4. Robert Lambert, 14 poäng
5. Dan Bewley, 12 poäng
6. Mikkel Michelsen, 11 poäng
7. Mads Hansen, 10 poäng
8. Max Fricke, 9 poäng
9. Martin Vaculik, 8 poäng
10. Kim Nilsson, 7 poäng
11. Rasmus Jensen, 6 poäng
12. Kai Huckenbeck, 5 poäng
13. Patryk Dudek, 4 poäng
14. Benjamin Basso, 3 poäng
15. Andzejs Lebedevs, 2 poäng
16. Jason Doyle, 1 poäng
17. Jan Kvech, 0 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna