- Annons -

Fredrik Lindgren: ”Har kunnat fokusera på att träna hårt”

Inför den stundande GP–säsongen fick jag möjligheten att ställa några frågor till Fredrik Lindgren under världsmästerskapets mediedagar. Det var en laddad Fredrik som svarade på frågorna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Fredrik Lindgren har varit med i toppen av GP–serien de senaste säsongerna. Två VM–brons har det blivit så här långt, förra säsongen hade han lite problem med skador och post Covid. Trots det slutade han på en femteplats i totalen. Nu är han äntligen frisk och skadefri.

– Det har varit en bra vinter, som ni kanske vet har jag haft problem med min hälsa de senaste två säsongerna med Corona och Post covid. Jag har gjort undersökningar med min doktor och nu är allt bra. Jag har kunnat träna på bra under vintern och är redo för en ny säsong.

– Det är svårt att förstå hur det har gått så bra de senaste säsongerna med tanke på de problem jag har haft, fortsätter Fredrik.

- Annons -

Hur ser du på den kommande säsongen?

– Jag är bara glad att säsongen ska dra igång och att jag känner mig i bra form. Det kommer att bli roligt, jag ska njuta av det

Fredrik har haft fina resultat i den svenska ligan och GP–serien de senaste åren. Vad kommer då krävas för att han ska ta ytterligare ett steg och på allvar utmana om att bli världsmästare.

– Ska jag vara ärlig så fokuserar jag inte så mycket på att bli världsmästare just nu. Självklart så är det mitt mål men jag fokuserar framförallt på att njuta av att köra, att vara med mitt team och att bli bättre och bättre. Fokuserar jag på det så hoppas jag att jag tar mig framåt.

- Annons -
Fredrik Lindgren ska njuta av årets säsong, även om målet fortfarande är att bli världsmästare.

Bortsett från att Fredrik i år startar säsongen i Sverige blir det inga större förändringar i upplägg eller förberedelser.

– Den stora skillnaden är att jag har kunnat fokusera på att träna hårt, det var två år sedan jag kunde ha en så bra vinterträning.

Fredrik berättar även när en polsk journalist frågar att han är glad över att GP–tävlingen i Warsawa kommer tillbaka till i år. En bana där Fredrik har lyckats bra, säsongen 2017 stod han som segrare där.

– Jag är väldigt glad att vi ska köra på den stora, härliga arenan igen. Det blir en väldigt härlig stämning på arenorna när det är 50000 åskådare på läktaren. Det gör att man blir mer taggad.

2022 kommer han som sagt att inleda säsongen i Västervik, under 2021 anslöt han som bekant under sommaren.

– Det ska bli kul att köra för Västervik igen, jag trivs bra i klubben. Vi hade ett fantastiskt lag inför säsongen, nu tappar vi Artem Laguta och Viktor Kulakov men vi har fortfarande ett starkt lag, avslutar Fredrik Lindgren.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Är det någon mer än jag som tycker att det är fel att Laguta söker Polsk licens och på så sätt kringgår blokaden mot Ryssland.Det är väl blockad för alla sporter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna