- Annons -spot_img

Jack Holder: “Ska bevisa att det är här jag hör hemma”

Jack Holder kallades in i GP–serien när det stod klart att ryssarna inte skulle få köra. Givetvis ser han fram emot att få debutera som ordinarie förare i årets säsong.

- Annons - ad

Jack Holder har varit Wildcard vid tävlingarna i Torun 2020. Den gången blev det tolv mästerskapspoäng på två dagar. Han var även banreserv i Melbourne 2016. För drygt tre veckor sedan stod det klart att han är en av förarna som skulle ersätta ryssarna. Jack skulle från början ha varit första reserv till årets GP–serie.

– Det var en obeskrivlig känsla när jag fick beskedet, jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt helt enkelt. Det känns bra att vara med i lineupen.

Har du hunnit förbereda dig på något speciellt sätt sedan du fick beskedet?

– Det har inte blivit så mycket, det är egentligen inte så mycket som har förändrats. Jag var beredd att vara reserv. Jag har tränat på som vanligt i Polen, det blir inga större förändringar. Jag försöker hålla det enkelt.

Jack berättar vad han har för målsättning med GP–säsongen.

– Att vara med i GP–serien har varit ett mål länge, nu är jag där och då vill jag bevisa att det är där jag hör hemma.

Det finns ett enkelt svar på vad han behöver göra för att kunna få med sig bra resultat.

– Jag måste få till bra starter, när man kör mot de bästa i världen har man inte råd att missa starten. Får jag till mina cyklar bra och sätter starterna så blir det bra.

Jack Holder har inte förändrat så mycket i sin förberedelse inför säsongen.


Jack är som bekant lillebror till 2012-års världsmästare Chris Holder.Han tror att Chris kommer kunna hjälpa honom under sin debutsäsong.

– Han har varit där jag är nu och gjort det bra, jag har varit med honom när han kört GP. Han kommer absolut kunna ge mig några bra råd. Jag kunde inte ha önskat mig en bättre team manager.

Hur har försäsongen varit så här långt?

– Det har varit bra, jag har hunnit köra ett gäng träningsmatcher. Allt har fungerat bra, det gäller att hålla i det inför säsongen.

Jack körde 2019 för Västervik i den svenska Bauhausligan. De senaste säsongerna har han dock inte kört i Sverige, 2020 var det corona som ställde till det och 2021 valde han England istället.

– Jag saknar det lite, det blev bara en säsong men jag tyckte det var roligt att köra i Sverige, avslutar Jack Holder.
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna