- Annons -

Frågan Mikael Teurnberg inte vill ha: ”Jag tror jag har svarat på det hundra gånger”

Dackarna åker till Eskilstuna för att ta sig an Smederna på bortaplan. Inför matchen finns det en fråga som den rutinerade lagledaren absolut inte vill behöva svara på igen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Dackarna har på de fyra inledande matcherna tagit två segrar och två förluster. Nu väntar Smederna som inlett med en seger på de fyra första. Det är inget speciellt med den matchen. De sakerna som alltid är viktiga gäller även under tisdagen.

– Det är tuffa matcher hela tiden, det är bara att ta match för match och göra det bästa hela tiden. Alla matcher är lika viktiga, det gäller att vi får en bra start. Får man inte en bra start så är det svårt att komma tillbaka. Det blir viktigt även mot Smederna, säger lagledare Mikael Teurnberg.

- Annons -

Sedan får Teurnberg en fråga som han har tröttnat ordentligt på. Med anledning av att Dan Bewley saknats på grund av en skada tidigare under året så var det flera som undrade varför han inte är med under tisdagen. Det finns ett tydligt svar på frågan, ett svar som Dackeledaren inte vill behöva ge igen.

– Jag tror jag har sagt det hundra gånger, han vill inte köra alla matcher. Vi har gjort ett avtal, vi har gjort ett schema. Det är klart att det går att rucka lite på det men man är ju i händerna på förarna. Jag börjar bli less på frågan, jag sa redan på pressmötet däruppe att vi inte har tillgång till alla förare hela tiden. Det var samma med Kurtz förra året. Bewley har önskat att ha det så i år, han körde sönder sig förra året. Det får vi respektera. Det är inga hemligheter eller konstigheter. Han har kört lördag, söndag och måndag och vill int köra på tisdag.

– Det är han som vill ha det så, jag hade kunnat skriva kontrakt med en sämre förare som är med varje match, men man vill ju ha de bästa när det avgörs. Och det är ju på slutet det avgörs. Jag har ju förklarat det tidigare, ska jag förklara det varje gång? Jag är trött på frågan, fortsätter han.

Foto: Erik Kruse

Brady Kurtz saknas även han från matchen. Han skadade sig i Dackarnas match borta mot Rospiggarna. Dessutom är Noel Wahlqvist skadad. Den förstnämnda kan vara på gång tillbaka.

– Han håller på med rehabilitering, men kör inte i Polen heller. Han hoppas väl vara igång i mitten på juni. Noel är skadad också ju, så det är tufft. Men det är tidigt på säsongen, det är bara att göra det bästa.

David Bellego kommer in, vad säger du om honom?

– Han har åkt någon vecka, tillbaka från skada, men jag vet inte vart han står. Men han har ju åkt mycket i Sverige tidigare.

- Annons -

Hur är känslan i övrigt?

– Vi har bra form på killarna i laget Douglas har startat sin svenska karriär bra, Lebedevs vann EM-deltävlingen i Debrecen, Lahti och Jensen gör det bra. Vi har bra form på de som är friska, men Smederna är starka där hemma, avslutar Mikael Teurnberg.

Laguppställningar
Smederna
1. Maksym Drabik
2. Patryk Wojdylo
3. Rohan Tungate
4. Grzegorz Zengota
5. Kim Nilsson
6. Vadim Tarasenko
7. Philip Hellström Bängs

Dackarna
1. Andzejs Lebedevs
2. Filip Hjelmland
3. Rasmus Jensen
4. Ryan Douglas
5. Timo Lahti
6. Avon Van Dyck
7. David Bellego

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna