- Annons -

Förbundskaptenen inför avgörandet: ”Skulle betyda väldigt mycket för svensk speedway”

Sverige har chans att få sin första världsmästare på 18 år. Det är naturligtvis en positiv sak för sporten i landet.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Fredrik Lindgren har chans på guldet när det är dags för årets sista GP-tävling i Torun. Förbundskapten Morgan Andersson ger oss sin syn på det som väntar.

– Fredrik är ju lite i slagläge, men det är mycket saker som ska falla på plats om han ska få fatt i Zmarzlik. Är han bra från start så är det bra att han har nummer fem, han har ju två röda, säger Morgan Andersson.

Hur ser du på den säsong som Fredrik har haft?

- Annons -

– Han har varit jättestabil, det måste vara en av de bästa säsongerna han har gjort i sin karriär. Han har ett bra team omkring sig, jag vill säga att han ligger i framkant på motormaterialet. Det har hjälpt mycket, nu är han med och utmanar på stora banor där han haft lite problem tidigare. Han är väldigt noggrann i allt han gör.

Ett svenskt guld skulle sannolikt ha en fin påverkan på intresset i landet. När Tony Rickardsson radade upp guld var det många som följde tävlingarna.

– Det betyder jättemycket, han var ju senast va, säger Morgan med ett skratt samtidigt som han pekar på Tony Rickardsson som står en bit bort.

– Det var ju ett tag sedan nu. Det skulle betyda väldigt mycket för svensk speedway och även för Fredrik. Det har varit hans mål sedan tidig ålder, fortsätter han.

- Annons -

Lindgren som bjöds in i guldkampen igen efter att Zmarzlik diskades i Vojens har nu chans att förverkliga en dröm han haft länge.

– Nu har han ju fått ett litet bonusläge efter det som hände i Vojens. Det är bara att komma ut starkt och hoppas att han kan störa Zmarzlik, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna