- Annons -

Felix om sena ändringarna innan vinstmatchen: ”Folk verkar tro att det här var en plan”

Sena förändringar, riders replacement och stora siffror. Mötet mellan Smederna och Vargarna gick från oklara förutsättningar till glasklart ligaproblem. 

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Stora siffror och budgetbetonade lag är saker som börjat förekomma allt mer inom svensk speedway på senaste tiden. Matchen mellan Smederna och Vargarna såg ut att bli ytterligare en match i raden där pengar skulle sparas. Timmar innan matchstart släppte nämligen Smederna nyheten att varken Kim Nilsson eller Maksym Drabik skulle komma till start. Istället hade man ringt in Patryk Wojdylo för att ersätta Kim och riders replacement skulle komma att ersätta Drabik.

Ytterligare några timmar senare kom nyheten att inte heller gästande Vargarna skulle komma med full trupp. Även där var det riders replacent för en toppförare, då Niels-Kristian Iversen inte skulle komma till start.

Att det skulle handla om två lag som försökte spara pengar är dock något Smedernas lagledare Felix Andersson tillbakavisar efter matchen.

– Efter allt strul som varit sedan i söndags, med Kims operation och Drabiks sjukdomsfall, så… Folk verkar tro att det här var en plan, att vi skulle köra med budgetlag, men det var det inte.

- Annons -

I Kims fall handlade det om en operation av den armbåge som stört honom under inledningen av säsongen. Operationstiden kom med kort varsel, men i tillräckligt god tid för att kalla in en ersättare. Istället gick han under kvällen runt i depån för att stötta sina lagkamrater. 

Drabik däremot var kvar i Polen. Han misstänks enligt uppgift fått borrelia och vågar därför inte lämna sjukvården i hemlandet.

Foto: Erik Kruse

Trots Smedernas två tunga bortfall blev det en storseger för hemmalaget. Ingen smedförare korsade under kvällen mållinjen sist och i tolv av heaten hade Smederna poängövertag. I slutänden skrevs resultatet till 62–28, vilket innebär att matchen blev en av tre denna omgång där hemmalaget vann med minst 30 poäng. 

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är såklart inte bra för sporten, säger Felix och fortsätter:

– Vem vet vad det hade blivit för siffror här om vi hade haft Kim och Maksym med i laget, som var planen, när det blev såhär stora siffror ändå? Det är klart det inte är bra och inte roligt för någon. Det är inte roligt att vara lagledare i en match där men ser att det rinner iväg mer och mer, för då går man typ bara runt och skriver program. 

– På samma sätt är det om man är det laget det rinner iväg för. Okej, man kanske har satt sig i den situationen själv, med sin laguttagning. Men samtidigt, du har de förare du har. 

Foto: Erik Kruse

Redan nästa vecka, när Bauhausligan bjuder på match både tisdag och onsdag, är det Smederna som står inför svårigheter när det gäller att få ihop ett lag. Utöver skador krockar nämligen onsdagen med en annan match.

– Nästa vecka kommer vi ha jätteproblem i Hallstavik, för vi har flera förare som inte är tillgängliga. Vi vet till 100 % att vi inte kommer ha (Michael) Jepsen Jensen eller (Frederik) Jakobsen. Det är danska individuella mästerskapets semifinal, som lades i programmet efter att den här matchen var satt.

- Annons -

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna