- Annons -

ESS ordförande om Vargarnas uppflyttningsmöjligheter: ”Vi ser inte att…”

Vargarna vill gå upp till speedwayens finrum, beslut kommer att tas i anslutning till den allsvenska finalen. ESS ordförande Mikael Holmstrand kommenterar uppgifterna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Vargarna valde att lämna Elitserien i slutet av säsongen 2014. Anledningen var att klubben drogs med en dålig ekonomi. Därefter har det varit Allsvenskan som varit Norrköpingslagets liga. NT var först med att rapportera om att klubben nu vill tillbaka till Bauhausligan.

Vargarna kommer ta beslut om man ska gå upp eller inte i samband med finalen av Allsvenskan. ESS ordförande Mikael Holmstrand kommenterar till Speedwayfans.se hur han ser på Vargarnas möjligheter.

– Jag tror att alla lag till sin natur vill uppåt i seriesystemen när man håller på med idrott. Rimligheten får deras styrelse stå för. Från ESS sida ser vi inte att något lag utanför dagens liga är rustat för att gå upp men vi vet inte vad Vargarna har i rockärmen. Kanske en/flera jättesponsorer som säkrar det steget under flera års tid, skriver Mikael Holmstrand.

- Annons -

Finns det ingen sådan sponsor kan det bli svårt för Vargarna.

– Om inte det finns är det sannolikt en svår väg att gå. Skillnaden mellan Bauhausligan och Allsvenskan är betydligt större idag än den varit historiskt när klubbar kunde gå ner några säsonger och hämta kraft för att sedan gå upp igen.

Hur mycket mer intäkter behöver man för att ha ett lag i Bauhausligan kontra Allsvenskan?

– Intäkterna behöver öka minst 3-4 gånger, organisation måste byggas och anläggning/faciliteter ses över. Ett sådant beslut bör man inte ta från en säsong till en annan utan förbereda under lång tid. Organisation och ekonomi måste finnas innan man tar steget och inte chansas på att det löser sig längs vägen. Historien visar tydligt att det inte funkar så.

- Annons -

Mikael vill gärna se att Norrköpingslaget återkommer till speedwayens finrum på sikt.

– Finns det en välmående ekonomi och väl förberedd organisation som tål de extra kostnader och det extra arbete, inte minst med sponsorförsäljning, som en satsning mot högsta ligan innebär så vore det såklart roligt att få se Vargarna i Bauhausligan på sikt, avlsutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna