- Annons -

En av de sämsta matcherna sedan Jerker kom till Smederna: ”Skulle behöva vinna fem raka”

Smederna fick en tuff kväll i Gislaved. Laget föll med hela 63–27 och kom inte alls upp i nivå. Matchen var avgjord redan efter 11 heat. Därefter dundrade Lejonen på ännu hårdare.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det var en besviken Jerker Eriksson som stannade till för att ta några ord efter den stora förlusten. Hans lag hängde inte alls med den här gången.

– Det var nog en av våra sämsta matcher sedan jag kom in i Smederna. Det var ingen, eller möjligtvis Wojdylo som höll flaggan i topp. Hellström Bängs gör det väl okej, han kommer inte iväg från start men han krigar och har farten i alla fall. Resten är för dåligt, vi kan inte begära mer av Anton, men övriga är underkända, konstaterar Jerker Eriksson.

Smederna saknade förvisso några förare. Vi ska föra till protokollet att Rohan Tungate, Michael Jepsen Jensen och Grzegorz Zengota saknades.

- Annons -

– Det hade nog inte spelat någon roll vilket lag vi hade ställt upp med idag när det ser ut så här i protokollet. Då hade vi behövt fem nya förare, och så många har vi inte att välja på. Jag tycker att det är våra ledande förare som inte kommer upp, två poäng på Drabik, en poäng på Tarasenko och Nilsson får med sig sju poäng. Sju poäng som nummer fem är lite för dåligt.

Maksym Drabik kom inte upp i nivå. Foto: Erik Kruse

Smederna har nu vunnit en av de fyra inledande matcherna i grundserien. Jerker ger sin syn på inledningen.

– Vi gjorde två lite halvdåliga matcher mot Indianerna och Piraterna, men det fanns ändå ljuspunkter. Sen gör vi en jättematch mot Västervik. Mot Lejonen finns det inte så många ljuspunkter. Men det är lätt att det rinner iväg här, sen är det bedrövligt att inte komma upp i 30 poäng. Man skäms ju. Vi bör vara närmare 40 poäng, sen är det inte så mycket att säga om att vi förlorar mot Lejonen.

– Jag tycker att vi borde haft två poäng till, vi skulle ha vunnit mot Indianerna, där är vi dåliga, det är inte Indianerna som är bra. Det ger inga poäng. Nu är det Dackarna hemma, sen är det dubbla matcher mot Norrköping och Hallstavik. Vi skulle behöva vinna de fem matcherna.

- Annons -

– Vi har haft tufft schema och vi har inte haft alla förare tillgängliga i alla matcher. Sen tror jag inte att det spelar någon roll för känslan i laget om vi hade tagit 30 eller 40 poäng. Nu är det bara att bita ihop, åka hem och fnula lite på hur vi ska sätta upp laget mot Dackarna, avslutar Jerker Eriksson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna