- Annons -

Dominik Kubera om kampen med Buczkowski: “Det var för mycket”

Det blev en jämn match i Kumla under tisdagskvällen, när Lejonen gästade Indianerna. Resultatet vände fram och tillbaka, men poängskillnaden vara aldrig större än fyra poäng.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Det är en nöjd Dominik Kubera som står i Lejonens depå efter matchen.

– Det var ett tufft möte, men vi vann med fyra poäng. Det känns bra inför nästa vecka när vi kommer till vår hemmabana. Det har varit roligt att köra idag, jag har känt mig bra på cykeln. Ibland var det tufft på banan, men det känns bra.

Och tufft var det. I heat nio hade Kubera en hård batalj med Indianernas Krzysztof Buczkowski, vilken slutade med en hård stängning mot sargen av Buczkowski. Efter matchen är Kubera allt annat än nöjd med sin landsmans körning.

- Annons -

– Jag tycker det var för mycket. Jag förstår att det är speedway, men inte på det sättet. Efter heatet var jag väldigt arg. Det blir farligt för mig, så är det. Hela situationen blir farlig. Domaren borde ha gjort något, men det är väl speedway. Nästa gång stänger jag dörren, säger en frustrerad Kubera.

Även Lejonens lagledare Anders Fröjd har sin åsikt klar om Buczkowski.

– Buczkowski kör ju på gränsen hela tiden. Han gjorde en stängning som var ful när Zmarzlik skulle ta honom. Svängde bara vänster. Buczkowski är på gränsen. Det är en sån kille man älskar att ha i sitt eget lag, men hos motståndare är det den mannen man pratar om mest, om man säger så. Alla nämner hans namn, alla säger att han kör på gränsen, alla säger att han är tuff, att han är en krigare. Namnet är återkommande hela tiden i diskussionerna och då har han ju respekt med sig.

Inför matchen berömde Anders Fröjd polackerna. Han kallade polska förare för professionella och lätta att jobba med. Även Dominik Kubera ser fördelar i att Lejonen har flera polacker, dessutom från samma polska klubb.

- Annons -

– Jag tror det är en stor fördel, för vi kan prata om allt. Vi pratar om cyklarna och inställningar. Vi kör alltid tillsammans, vi har samma motor och vi samlar mycket information om inställningar. Vi startar med olika inställningar, jag, Mateusz (Cierniak), Jarek (Hampel) och Bartek (Zmarzlik). Efter en omgång har vi mycket information om banan. Då vet vi vad vi ska göra, förklarar Dominik Kubera.

Foto: Erik Kruse

Lejonen lämnar Kumla med ledning efter första kvartsfinalen. Att det skulle vara någon stor fördel vill inte Anders Fröjd påstå.

– Det är bara halvtid, det är femton heat kvar att köra. Men jag leder ju hellre med fyra än ligger under med fyra. Det är helt klart en bra sits. Leder med fyra och ska hem, men jobbet ska ändå göras. Det är femton heat kvar, säger Anders Fröjd, innan Dominik Kubera kliver emellan och med ett leende ger Fröjd en bukett blommor ”till frun”.

Kan det till och med vara en fördel att inte leda allt för stort inför hemmaplan?

– Ja, motivationen, man måste ladda och veta att jobbet måste göras. Leder man med tio till tolv poäng och har hemmamatch, då kan den falska tryggheten komma in att Bartek löser det. Men han löser det inte själv, säger Anders och fortsätter:

– Det är halvtid. Det kan vända i första heatet, som idag, om man åker på en femetta. Då är det oavgjort. Det är fjorton heat kvar och kan smyga in lite nervositet. Vi går för att vinna matchen. Vi laddar precis som vi gjort. Vi vet att när vi har vårt bästa lag, som vi har nu, så är det bara Västervik och Dackarna som kan utmana oss. Även Smederna. Vi har svårt för Smederna, för dom har förare som trivs på vår bana. Men Smederna är tyvärr inte här, så det kan vi lägga bakom oss.

Inför matchen nästa vecka finns det inget särskilt som behöver ändras på. Istället ligger den stora frågan på högre ort än så.

– Vi ska be till han där uppe att det är bra väder. Är det bara bra väder och killarna kommer, samma lag som idag, så är det inga problem. Då vinner vi, avslutar Anders Fröjd.

Resultat
Kumla Indianerna – 43
1. Jason Doyle – 12+1 (2*,2,3,3,2)
2. Szymon Wozniak – 6+1 (3,2,1*,0,0)
3. Max Fricke – 10 (3,0,3,2,2)
4. Rohan Tungate – 4+1 (0,1,2*,1)
5. Krzysztof Buczkowski – 7+1 (3,3,0,0,1*)
6. Johannes Stark – 2 (2,0,0)
7. Jonatan Grahn – 2+1 (0,1*,1)

Lejonen – 47
1. Jaroslaw Hampel – 11 (0,3,2,3,3)
2. Dominik Kubera – 8+2 (1,2*,1*,3,1)
3. Oliver Berntzon – 4+3 (1*,0,2*,1*)
4. Bartosz Zmarzlik – 12 (2,3,3,1,3)
5. Mateusz Cierniak – 6 (2,0,2,2,0)
6. Daniel Henderson – 1 (1,0,F)
7. Casper Henriksson – 5+1 (3,1*,1)

Resultatet är hämtat från Facebooksidan Speedway det är grejer det.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna