- Annons -

Det här idiotiska systemet behöver försvinna – fortare än kvickt

Varje år slår det mig hur uselt GP-kvalsystemet är. Och jag vet att många retar sig på hur det är upplagt, trots det händer det ingenting. Det är synd, ja rent ut sagt idiotiskt.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Fyra platser i fyra kval, det är ett riktigt nålsöga att ta sig igenom om man ska ta sig till GP-Challenge. Det är svårt nog oavsett vilka förare som ställer upp. Lägg där till att flera av årets GP-förare väljer att ställa upp i GP-kvalen. Hurra, jippi och grattis till de nya förare som vill åt en plats i GP-serien. Det blir ju snudd på omöjligt att gå vidare om det är 2-3 GP-stjärnor med i kvalen.

Även om det rättas till så småningom i Challenge så har ju de här rackarna slagit ut ett gäng i de första kvalen som aldrig får chansen att komma till Challenge. Det är ju smått otroligt.

För mig är lösningen ganska, för att inte säga väldigt enkel. Kommer du inte topp 6, då ska du inte vara i GP-serien kommande år. Sorry, not sorry. Då får du faktiskt ta ett år utanför och försöka på nytt igen året efter. Men att kunna köra med både hängsle och livrem är faktiskt patetiskt. Det blir parodi när Jack Holder som ligger tvåa i GP-serien dyker upp till ett av lördagens kval. För att nämna en förare.

- Annons -

Råkar man ut för en skada som ställer till det så finns det Wildcard, gott så. Det behöver inte finnas ytterligare en livlina för nojiga förare som vill helgardera sig.

Det behövs fler nya förare i GP-serien, det här systemet där potentiella nya GP-förare petas bort av befintliga GP-förare i kvalets upptakt håller inte. Det är ett system som behöver försvinna fortare än kvickt.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna