- Annons -

Det bästa försäsongsupplägget – går det att ta tillbaka?

Under 2021 när speedwaysäsongen fick skjutas upp med en månad kördes Garageportexperten Cup. Går det konceptet att ta tillbaka tro?

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Inget ont som inte har någonting gott med sig brukar man ju säga, så var det verkligen under 2021. När säsongen startade i juni istället för maj så kördes en turnering som kallades Garageportexperten Cup. En tävling med fyra lag och fyra deltävlingar som kördes med ett liknande schema som Speedway Of Nations.

Ett riktigt bra initiativ som gjorde att de svenska förarna kom igång tidigare. Jag hade gärna sett att man gjorde någonting liknande igen. Istället för rena träningsmatcher så är det roligare att köra som en cup där varje deltävling räknas.

Även om det såklart blir lite svårare arrangörsmässigt när tävlingen körs i april istället för maj så borde det inte vara en omöjlighet. Man skulle hypotetiskt kunna köra alla tävlingar under veckan innan premiären. Det är ju då som träningsmatcherna brukar vara, så nog går det att köra på banorna då allt.

- Annons -

Jag tror inte att det här upplägget kommer tillbaka, men enligt mig så var det det bästa försäsongsupplägget som vi haft. En bra möjlighet för förare och banpersonal att förberedda sig.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna