- Annons -

Den här regeln blir jag inte klok på – bort med den, helst igår

Speedway måste vara enda sporten på jorden som gynnar förare som haft en dålig säsong, men är du junior och lyckats lite för bra så får du skylla dig själv.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Svenska förare med 1.000 eller lägre i snitt får 0.500 i snitt. Det gör att man inte tar en plats i truppen, på så vis blir naturligtvis den typen av förare attraktiv att skriva kontrakt med. Varför ska det vara så kan man fråga sig? Varför ska man gynna förare som hade ett svagare år än de brukar. För naturligtvis är man ute efter att hitta en 0.500 förare som har högre kapacitet än så.

Vad som gör det hela ännu märkligare är att man inför nästa års säsong väljer att ta bort regeln som gjorde att svenska juniorer får 0.500 oavsett vad de har för snitt. Även om det bara drabbar två svenska juniorer så är det två för mycket. Risken finns i och med det att man väljer att köra med en äldre förare som fått snittrabatt i ett sånt läge, för att behålla en stark topp fem. Rutinen som vissa av de förarna sitter på i kombination med snittet 0.500 kan göra att de blir ett pålitligare val. Vad sänder det för signaler till våra svenska juniorer? Lyckligtvis ser det inte ut att bli så, men det visste man inte när reglerna beslutades.

Jag tycker att man får bestämma sig, antingen så tar man bort snittrabatten helt, det vore naturligtvis att föredra. Eller så är man konsekvent och ger alla svenska juniorer 0.500 i snitt. Jag blir inte klok på den här regeln.

Blir Kim Nilssons önskan verklighet? Smederna uppges jaga stjärnan
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna