- Annons -

Därför kör stjärnorna i Sverige – trots att pengarna finns i Polen: ”Tisdagar är en bra dag”

Även om speedwayförarna tjänar betydligt mer pengar i Polen jämfört med Sverige så är det många stjärnor som väljer att köra i den svenska ligan. Man kan fråga sig varför?

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Många förare har de senaste åren valt bort att köra i Bauhausligan. Men det är fortsatt många på den yttersta nivån som tycker att det är viktigt att köra i Sverige.

Den regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik är en av dem som fortsatt kör i Sverige.

– För mig handlar det mycket om att det alltid är bättre att köra matcher än att träna. De svenska banorna är alltid roliga att köra på och det är lite mindre stress och press än vad det är i Polen. Jag gillar Sverige och den racingen som blir där, jag vill vara i Sverige på tisdagarna, säger Bartosz Zmarzlik till Värnamo Nyheter.

- Annons -

– Jag tycker som ”Bartek”, de svenska banorna är riktigt bra. De är alltid väldigt bra preparerade och det är bättre att få kämpa tillsammans på banan än att träna ensam. Sen gillar jag Sverige som land, det är väldigt fint, säger Dominik Kubera.

Indianernas lagkapten Szymon Wozniak ger sin syn på saken.

– Först och främst så är Sverige ett fint land. Sen så är det som de andra grabbarna säger att det är ett väldigt bra tillfälle för oss att spendera tid på cykeln. Vi har möjlighet att fundera på motorer och inställningar, någonting som ger oss mycket feedback under veckan. Det ger även bra tävlingsrytm, det är inte lätt att bara tävla en gång i veckan. Tisdagar är en bra dag att köra match på, för det är fortfarande några dagar kvar av förberedelser till helgen, säger Szymon Wozniak till Speedwayfans.se.


Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna