- Annons -

Daniel Henderson inför finalen: ”Blir verkligen en tävling över 30 heat”

Den första finalmatchen mellan Njudungarna och Vargarna körs imorgon torsdag i Vetlanda. Vargarnas lagkapten Daniel Henderson delar med sig av sina tankar om säsongen och inför de stundande finalmatcherna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Norrköpingslaget Vargarna seglade fram i grundserien och vann den. Sedan kunde man besegra Valsarna i semifinalen. Så med andra ord en bra säsong för Vargarna hittills något som Daniel Hnederson håller med om.

– Tycker säsongen har varit väldigt bra rakt igenom. Vi åkte på en plump egentligen och det var i Karlstad. Men det behövdes så vi som lag fick vakna till inför slutspelet, säger Daniel Henderson.

Daniel Hendersons säsong har varit mycket stark och han har tagit stora kliv i körningen, både i Bauhaus Ligan och inte minst i Allsvenskan där han varit en bärande pjäs i varglaget. Han körde även till sig en sjätte plats i den individuella SM-finalen och var nära att ta sig direkt till finalheatet.

- Annons -

– Säsongen med Vargarna har varit bra och fortsatt på samma vis som förra året avslutades. Med Lejonen i Bauhaus Ligan har det stundtals varit lite trögt och jag har inte fått den utdelningen jag önskat. Men det är också ruskigt bra motstånd 1-5, så man får kanske inte dra för hårda växlar över det även om man såklart vill mer hela tiden.

Vad känner du är den stora anledningen till den ändå fina säsongen som du haft?

– Jag kom igång tidigt i år med tävlingar i Polen med väldigt bra resultat dessutom. Sen att det har varit kontinuerligt med tävlingar hela tiden har gjort att jag höjt både min lägsta och högsta nivå.

Daniel Henderson har varit bärande i årets varglag och snittar 2,279 poäng per heat i Allsvenskan. Foto: Erik Kruse

Finalmatcherna mellan Njudungarna och Vargarna väntas blir jämna. I grundserien vann Vargarna hemma med 46-44 och på bortaplan vann de med 39-51. Men ett slutspel är alltid ett slutspel och alla vill ge lite extra för att vinna.

- Annons -

– Det kommer såklart bli väldigt tufft mot Njudungarna. Vi gjorde en bra tävling i Vetlanda i grundserien och kan förhoppningsvis fortsätta på den banan. Då sakande de visserligen några förare. Men våra danskar trivs i Vetlanda så kanske kan vi hålla nere siffrorna om inte till och med vinna. Men sen ska man även komma ihåg att gubbarna i Njudungarna åker väldigt bra i Norrköping. Så det blir verkligen en tävling över 30 heat som ska genomföras.

Vargarna var i final i Allsvenskan även i fjor. Då blev det förlust mot Valsarna. Men att det skulle vara någon fördel anser inte Daniel Henderson.

– Nej inte så mycket tror jag. Vi var väldigt skadedrabbade förra året så det är en helt annan situation detta året.

Vad blir viktigt för att kunna besegra Njudungarna över två matcher?

– Det är som sagt 30 heat som ska köras och varje poäng i varje heat kommer vara viktigt. Ett övertag på Njudungarna redan nere från matchen i Vetlanda vore ruskigt skönt, avslutar Daniel Henderson.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna